2009-04-20 00:00:00

Doprinos učenika proljetnim manifestacijama u Poreču
Unatoč proljetnom odmoru, dio učenika bio je veoma aktivan i uspješan u predstavljanju Škole na manifestacijama koje su u proteklih desetak dana organizirane u Poreču.

 

Doprinos učenika proljetnim manifestacijama u Poreču Unatoč proljetnom odmoru, dio učenika bio je veoma aktivan i uspješan u predstavljanju Škole na manifestacijama koje su u proteklih desetak dana organizirane u Poreču. Po prvi put je u našem gradu organizirana javna proslava Uskrsa. Nositelji organizacije bili su Turistička zajednica Grada i udruga „Bioistra“ s kojom Škola ima višegodišnju uspješnu suradnju. Slavlje se odvijalo na Trgu slobode, a učenice programa slastičar  Tanja Jurcan, Samanta Mešinović i Petra Velenik na Veliki su petak prezentirale izradu dekoracija za slastice od marcipana. U petak i subotu, 17. i 18. travnja u sportskoj dvorani „Žatika“ održan je 2. Cvjetni vikend u Poreču. Učenici i nastavnici ugostiteljske struke i ovaj su se put uključili u organizaciju Sajma. Iste vrijedne učenice programa za zanimanje slastičar izrađivale su ukrase od marcipana. Njima su se pridružile Anamarija Koščak i Sabrina Lesinger. Uz njih je bila stručna učiteljica slastičarstva Dragica Rimac. Učenici drugog razreda THK Renato Šćulac i Monika Kanalaš, te trećeg razreda kuhara Gabriele Pozzecco i Alen Musić predstavili su iznimno atraktivnu vještinu izrade cvjetnih dekoracija od voća i povrća. Za to su ih pripremili stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željen Peloža. Ana Tadić je za posjetitelje sajma pripremala osvježavajuće koktele, a u tome joj je pomogao stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja Feručio Smoković. Njezino je umijeće, među ostalima, pohvalio i župan Istarske županije Ivan Jakovčić. Tina Brajković i Martina Dorčić postavile su svečani stol za 6 osoba i time su se natjecale u konkurenciji s profesionalnim ugostiteljima. U aranžiranju stola vodila ih je suradnica u nastavi za ugostiteljsko posluživanje Anita Pranjić, dok je stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja sudjelovao u radu ocjenjivačkog povjerenstva. Učenički je svečani stol dobio nagradu za najstručnije postavljeni stol. Uz štand škole bio je postavljen i izložbeni pano s tri tematske cjeline: „Proljeće na tanjuru“ –fotografije jela i recepture, prikaz provedbe programa Međunarodne Eko-škole i prikaz projekta „Mi znamo kamo s otpadom. A vi?“ koji vodi profesorica Helena Miletović s učenicima prvog HTT razreda. Osim njih za uređenje panoa zaslužne su i školska psihologinja Vilma Bednar, te suradnica u nastavi Anita Pranjić. Posebne nagrade organizatora, gradskog komunalnog poduzeća „Usluga“ i Turističke zajednice Grada, dobili su Društvo invalida Poreč i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića. Osim te nagrade učenici i nastavnici dobili su brojne pohvale i čestitke.


Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč