2017-04-11 12:22:00

Poziv na carsku gozbu- svečana večera

Nakon odrađenih istraživanja našega projekta iz perioda Habsburške Monarhije posjetili smo Trst, Nacionalni park Brijune, Mornaričku knjižnicu u Puli, Državni arhiv u Pazinu i Muzej turizma u Opatiji.

Dana 29. 3. pripremili smo svečani obrok kao završnicu ovoga projekta u duhu onoga vremena. U pripremi obroka sudjelovali su učenici naše škole. Uzvanici svečanog obroka bili su učenici 3. htt-a, a večera se odvijala u prostoriji za posluživanje u kojoj je bio svečano postavljen stol za kojim su sjedili uzvanici odjeveni u skladu s razdobljem koje su predstavljali. Uzvanike su posluživali učenici 3. thk, a ukusna jela pripremili su učenici 3. kuhara. Meni od 5 sljedova sastojao se od hladnog predjela jetrene paštete, juhe, toplog predjela goveđeg gulaša s domaćim speclima, glavnog jela pečene svinjetine s blitvom na maslinovom ulju i domaćim knedlama, a za kraj je bio desert štrudla od jabuka. Svečani događaj popratili su mediji, a cjelokupan projekt bit će prikazan filmom koji ćemo predstaviti učenicima naše škole.

 

Ana Matković i Stela Triskoli, 3. htt


Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč