2017-10-25 13:23:19

Senzorno ocjenjivanje vina

U našu smo školu pozvali dr. sc. Sanju Radeka, predsjednicu Povjerenstva za senzorno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića da učenicima održi radionicu "Senzorno ocjenjivanje vina".

 

U radionici su sudjelovali učenici trećih razreda kuhara, konobara i slastičara, a trajala je 2 školska sata. Prvi dio je bio teoretski, ocjenjivanju vina prethodi fizikalno kemijska analiza, pa je dr. Radeka objasnila kemijski sastav vina, koji parametri se ocjenjuju, postupak ocjenjivanja vina. Drugi dio je bio praktični dio , učenici su dobili ocjenjivačke listiće i imali priliku sami ocijeniti jedno bijelo i jedno crno vino. Tijekom ocjenjivanja vino se ne pije, nego se sadržaj nakon kušanja izbacuje u posebnu posudu.

 

Helena Miletović, prof.


Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč