2009-07-10 00:00:00

Održana prezentacija jelovnika za Giostru 2009.

9. srpnja je u našoj školi održano predstavljanje desetak istarskih jela iz 18. st. koje će biti u ponudi gradskih restorana tijekom povijesnog festivala Giostre  u rujnu.

 

9. srpnja je u našoj školi održano predstavljanje desetak istarskih jela iz 18. st. koje će biti u ponudi gradskih restorana tijekom povijesnog festivala Giostre  u rujnu. Meni je osmislio Stanislav Poropat, naš stručni učitelj kuharstva. Jela koja će spravljati kuhari koji prođu edukaciju i na taj način pribave licencu su, među ostalim,  srdele na savor, tjestenina sa slanim srdelama i zeljem, ječam s goveđim mesom, tripice, tjestenina s žgvacetom od kokoši, janje na padelu s bobom. Od slatkiša će porečki ugostitelji nuditi fritule i kroštule,a od pića sok od bazge, orahovac i dobro poznate malvaziju i teran.Sve ove delicije nazočni su imali prilike kušati  Restorani u kojima će se moći kušati navedene  istarske specijalitete iz 18. st. bit će prepoznatljivi po  posebnim zastavama koje će im biti dodjeljene nakon uspješno završene edukacije.

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč