2009-11-25 00:00:00

Sudjelovanje na Kamelija kupu u Opatiji

U opatijskom hotelu Ambasador 17. i 18. 11.  u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva održan je 4. Kamelija kup - natjecanje učenika srednjih strukovnih škola.

U opatijskom hotelu Ambasador 17. i 18. 11.  u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva održan je 4. Kamelija kup - natjecanje učenika srednjih strukovnih škola. Na natjecanju su bili i učenici naše škole sa svojim mentorima Anitom Pranjić i Željanom Peložom. Klemente Šilić pripremao je glavno jelo – Punjena pureća prsa, Renato Šćulac pripremao je hladno predjelo – Pileće rezance na proljetni način, a Tanja Jurcan pripremala je desert – Krostatu od borovnice.

 

Prvoga dana natjecanja učenici su dobili strogo određeni ograničen popis namirnica od kojih su trebali u roku od 60 minuta sastaviti recepturu. Pri tome su im pomagali njihovi mentori. Drugoga dana natjecanja učenici su pripravljali jela.

 

Učenici i mentori vratili su se s natjecanja zadovoljni iskustvom, druženjem i 7. osvojenim mjestom među 17 ekipa.

 


Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč