2012-02-20 13:31:37 Promojunior u Poreču osvojili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba Održano sedmo po redu natjecanje Promojunior Natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola ‘Promojunior’ u flambiranju slanih i slatkih jela, koje već sedmu godinu organizira Turističko-ugostiteljska škola ‘Anton Štifanić’ iz Poreča, završilo je u znaku ‘pisanice Veronika’ i ‘proljetne pomrčine’, flambiranog slanog i slatkog jela, kojeg su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba Ana Marija Carek i Ivan Babić. Stručno, peteročlano povjerenstvo, Vesna Medvedec, Vladimir Mofardin, Nevio Gašparini, Zoran Čobankov, kojem je predsjedala Ankica Barolin ocijenilo je kuharsku izvedbu zagrebačkih učenika sa 944 boda. Drugo mjesto, s flambiranjem srnećeg T-bon steaka i flambiranjem naranči ‘jaffa’, osvojile su sa 890 bodova Rebeka Tomišić i Tanja Radetić učenice Strukovne škole ‘Eugena Kumičića ‘ iz Rovinja. Flambiranjem ‘turnedo valentino’ i palačinki na goranski način, učenici Ugostiteljske škole iz Opatije Luka Matković i Ivan Sunjkov sa 837 boda osvojili su treće mjesto. Nagradu za najkreativnije pripremljeno jelo na 7. ‘Promojunioru’, ocjenjeno sa 790 bodova, osvojile su učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, Kristina Sirotić i Valentina Skoko pripremivši flambiranu pureću roladu i raviole ‘moja nona’. Na ovogodišnjem natjecanju u pripremanju flambiranih slanih i slatkih jela, nastupile su još i učenice iz Turističko-ugostiteljske škole iz Splita Antea Bedalov i Ivona Buzov dok su izvan konkurencije, kao domaćini natjecanja, nastupili i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča Stela Đujić i Marko Lesinger koji su pripremili flambirani turnedo istarski i flambirane kruške. Po već uhodanom scenariju natjecanja svaka škola nastupa s dva učenika, u pravilu su to najbolji učenici u školama, rekla je ravnateljica TUŠ ‘Anton Štifanić’ prof. Vesna Baranašić naglasivši kako je porečko natjecanje svojevrsna generalna proba pred regionalno Gastro natjecanje koje će se održati 29. veljače u Krku.
tekst preuzet s www.ipress.hr
Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.
|
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč |