2012-03-12 13:39:52 Priprema i pečenje kruha na tradicionalan način U suradnji s voditeljicom Turističke zajednice Kaštelir-Labinci Nevenkom Kocijančić organizirana je radionica pripreme i pečenja kruha na tradicionalan način za naše učenike. Svi učenici koji su sudjelovali na radionici imali su zadatak zamijesiti kruh na tradicionalni način, pa su tako nastali kruh s ružmarinom, s origanom, s maslinovim uljem i maslinama, kruh od integralnog brašna, pinca, kruh s jajima i kruh sa sezamom. Ujutro smo naložili krušnu peć i to granjem suhe vinove loze jer kada gori ona ne oslobađa tanin, stoga je kruh ukusniji i aromatičniji. Kada se peć dobro zagrijala, pekli smo kruh oko 40-ak minuta, a onda smo ga lomili i kušali na licu mjesta. Zaključak: Bio je vrlo ukusan! prof. Helena Miletović
|
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč |