2012-04-11 13:40:18 Za sve mafinoljupce Učenice 2. razreda slastičara pripremale su muffine. Tipična je američka slastica koja se brzo pripremi u obliku tortice. Muffini mogu biti punjeni raznim nadjevima, ovisno o mašti. Najčešće su punjeni čokoladnim mrvicama, karamelom i borovnicama, ali postoje i muffini od kukuruznog brašna ili muffini sa sirom. Muffini su standardne veličine tako da mogu stati na dlan ruke odrasle osobe. Postoje i muffini u obliku lepinje pod nazivom Engleski muffini, ali tako ih zovu samo izvan Velike Britanije! Najstarije recepture za pripremu muffina pronađene su u američkim kuharicama iz 19. stoljeća.
Sastojci:
glatko brašno 500 g
soda bikarbona 2 žličice
Priprema: Pomiješamo brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Jaja i šećer pjenasto istučemo te dodamo ulje, mlijeko, rum. Suhim sastojcima dodamo smjesu jaja, šećera, ulja, mlijeka i ruma i lagano izmiješamo. Kad je smjesa gotova, ulijemo je u kalupe za muffine i to 3/4 kalupa. Po vrhu pospemo sjeckanu čokoladu. Pečemo ih na temperaturi od 200°C.
|
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč |