2008-06-04 00:00:00

Marketinška priprema poljoprivredno prehrambenih proizvoda „tehnološka i marketinška priprema mesa istarskog goveda“U utorak, 3. lipnja 2008. upriličena je svečana dodjela certifikata polaznicima prvog tečaja za osposobljavanje kuhara za pripremu jela na bazi mesa istarskog goveda. Svečanost je održana u Strukovnoj školi Eugena Kumičića u Rovinju. Tečaj je organizirala Agencija za ruralni razvoj Istarske županije u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč, Strukovnom školom Eugena Kumičića Rovinj i Hrvatskim kuharskim savezom zahvaljujući sufinanciranju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka Republike Hrvatske u okviru projekta trajne zaštite istarskog goveda gospodarskim iskorištavanjem u sustavu ruralnog razvitka Istre. Nositelji edukacije bili su stručni učitelji kuharstva iz dviju škola Stanislav Poropat i Josip Kuhar. Dvanaestoro polaznika tečaja tijekom svečanosti predstavilo je organizaciju iz koje dolaze, iznijelo je razloge pristupanja programu edukacije, te prezentiralo znanje i vještine usvojene tijekom tečaja pripremanjem po jednog jela na bazi mesa istarskog goveda. S ponosom smo pratili usavršavanje četvorice kuhara, bivših učenika naše škole: Gorana Erika, Elvisa Valente, Alena Ivančića i Kristijana Grubišića.                                                                               

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč