2012-11-21 11:27:03

Natjecanje u pripremi slastica

U zajednici Talijana Novigrad održano je u subotu, 17. studenoga osmo natjecanje u pripremi slastica, u dvije kategorije: za domaćice i za profesionalce. Učenice trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč Ivana Miljak i Mateja Jakus natjecale su se u kategoriji profesionalaca pod mentorstvom stručne učiteljice slastičarstva Biserke Udovičić.

Iako predstavnici naše škole već niz godina sudjeluju na ovom veselom natjecanju i druženju koje organizira društvo Slow food, prvi puta ove godine za svoje su sudjelovanje nagrađeni, i to s dvije nagrade: treće mjesto u kategoriji profesionalaca i posebnom nagradom za najukusniju slasticu. Trećim su mjestom nagrađeni tamni i bijeli čokoladni tartufi, a najukusnije su bile čokoladne praline. Ocjenjivalo ih je reprezentativno i kompetentno povjerenstvo: Giovanni Cernogoraz i Massimo Fabbrizi, osvajači zlatne i srebrne olimpijske medalje u gađanju pokretnih meta, Antonella Vraničić, tršćanska hotelijerka i članica Talijanske kulinarske akademije, Sergio Nesich, enogastronomski ekspert iz Trsta, Doris Cerin Otočan, poznata istarska restoraterka i Ivona Orlić, etnologinja u Etnografskom muzeju Istre.

Čestitke djevojkama i njihovoj učiteljici!

Ravnateljica Vesna Baranašić, prof.

 


Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč