2008-10-02 00:00:00

Seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji

 

Započeo seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji. Sudionici seminara su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

 

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč organizira dvodnevni seminar (2. i 3. listopada) na temu: „Bijeli tartuf: od tradicije prema suvremenoj gastronomiji“. Sudionici seminara su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Seminar subvencionira AEHT (Association européenne des écoles d’hôtellerie et de tourisme) sa sjedištem u Luksemburgu, čiji je predsjednik Louis Robert ujedno i sudionik seminara. Stručnu i organizacijsku pomoć u provedbi programa Školi je pružila udruga „Bioistra“. Program seminara započinje u četvrtak, 2. listopada u 9,00 sati u hotelu „Parentium“. Skup će uz ravnateljicu Škole Vesnu  Baranašić, pozdraviti pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Denis Ivošević, dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor Ureda TZ Poreča Nenad Velenik. O bijelom tartufu kao endemskoj vrsti i njegovoj ulozi u gastronomiji govorit će mr. sci. Vlasta Radoičić. Nakon jutarnjeg dijela, slijedi posjet Školi s prigodnim ručkom i prezentacijom Škole. Popodne je predviđen razgled povijesne gradske jezgre s naglaskom na kulturu stola i življenja u Poreču  kroz povijest. Sudionike će kroz grad provesti djelatnici Zavičajnog muzeja Poreštine. U petak 3. listopada predviđen je terenski dio seminara koji uključuje posjet pogonu za preradu tartufa u Plovaniji, degustaciju vina i maslinova ulja, obilazak i ručak u Motovunu, te pokazno traženje tartufa u Livadama.

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč