preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > O školi  > Knjižnica
Knjižnica
 
Školska knjižnica smještena je u prostoru od 18 m² i s obzirom na veličinu nema čitaonički prostor koji je učenicima neophodan za individualno upotpunjavanje znanja i korištenje literature tijekom godine za seminarske radove. Radni je prostor vrlo mali pa ga uz prisustvo knjižničara mogu koristiti još jedan do dva učenika. Uvjeti rada vrlo su skromni, ali knjižnica ipak djeluje u okviru svojih mogućnosti. 
           
Knjižni fond sastoji se od 4770 naslova, što stručne literature, beletristike, lektirnih naslova, referentne zbirke te 186 naslova audio-vizualnog fonda knjižnice. Školska knjižnica pretplatila se na brojne časopise koji služe i za stručno usavršavanje djelatnika i pomoć učenicima u nastavi, ali i u izvanškolskim aktivnostima. Časopisi koji stižu tijekom školske godine su: Školske novine, Jezik, Hrvatska bibliografija, Vjesnik bibliotekara Hrvatske, Mi-glasilo katoličke mladeži, UT, Svijet u čaši, Matematika i škola, Poučak, Hrvatske šume, Okoliš, Ekološki glasnik, Drvo znanja, Meridijani, Progressive magazin. Od škols ke god. 2006./07. pretplatili smo se i na Poslovni savjetnik. 
Školski knjižničar okuplja grupu učenika koja sudjeluje u obilježavanju prigodnih datuma tijekom školske godine kao što su  Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Dan borbe protiv AIDSA, Božić, Valentinovo, Svjetski dan nepušača, Svjetski dan zdravlja i Uskrs. Učenici pišu literarne radove, likovno i grafički oblikuju panoe i izložbeni prostor.  
Posao školskog knjižničara obavlja profesorica hrvatskog jezika Silvana Vlačić koja je ujedno i voditeljica novinarske grupe. Tijekom školske godine u suradnji s prof. informatike Josipom Klarićem uređuje i izdaje Godišnjak, biltene Eko-dana i Dana otvorene nastave, te TUŠ- školski časopis.  
Školska knjižnica posjeduje TV, video, CD player i  računalo koje ima pristup Internetu. Školska knjižnica otvorena je za rad s korisnicima 20 sati tjedno i to u jutarnjoj smjeni.
  
  
     
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju