preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 

Volontiranje To Go!

Centar za građanske inicijative Poreč, Društvo naša djeca Poreč, Volonterski centar Istra, Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa

Ime projekta: Volontiranje To Go!

Partneri na projektu: Centar za građanske inicijative Poreč (nositelj), Turističko ugostiteljska škola "Antona Štifanića" Poreč, Volonterski centar Istra, Društvo naša djeca Poreč

Mjesto provedbe: Grad Poreč, Istarska županija

Ukupno trajanje projekta: 24 mjeseca

Cilj projekta: Ojačati i izgraditi kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje kroz izgradnju interaktivne web platforme, edukaciju, izradu programa volontiranja, mentorstva i međusobnu suradnju te uvrštenjem volontiranja u školski kurikulum.

Svrha projekta: Povećanje broja mladih koji volontiraju u Poreču putem jačanja kapaciteta organizatora volontiranja (organizacije civilnog društva i ustanove) za provođenje kvalitetnih i održivih volonterskih programa.

Ciljana skupina: organizatori volontiranja (organizacije civilnog društva, ustanove, institucije) i srednjoškolci/ke

Krajnji korisnik/ci: lokalna zajednica je krajnji korisnik projekta tj. od ovog projekta korist će imati građani/ke Poreča. Platforma će biti dizajnirana tako da volonteri budu osobno informirani o svakoj potrebi u zajednici na koju bi mogli odgovoriti. 

Kratki opis: Projekt „Volontiranje To Go“ odgovorit će na problem malobrojnog uključivanja mladih u volontiranje u Gradu Poreču. Svrha projekta je povećanje broja mladih koji volontiraju u Poreču putem jačanja kapaciteta organizatora volontiranja (organizacije civilnog društva, ustanove i institucije) za provođenje kvalitetnih i održivih volonterskih programa, putem dugoročnog informiranja i motiviranja srednjoškolaca/ki za volontiranje i njihovim povezivanjem kroz interaktivnu web platformu.

Nositelj projekta: CGI Poreč u svom djelovanju nastoji povezati organizacije civilnog društva na Poreštini i u Istarskoj županiji kroz projektna partnerstva, suradnju na gradnji kapaciteta, provođenju zajedničkih aktivističkih programa, a posebnu pažnju posvećujemo radu s učenicima/učenicama u srednjim školama.  U ranijim projektima kojima je cilj bio potaknuti mlade da postanu aktivni građani/ke, CGI je surađivao i s Turističko ugostiteljskom školom Antona Štifanića, a s DND-om ima razvijenu dugogodišnju suradnju  neformalnog educiranja djece i mladih o aktivnom građanstvu.

Partneri na projektu:

 Volonterski Centar Istra je nevladina organizacija koja promicanjem volonterstva i njegovih vrijednosti, edukacijom te omogućavanjem volonterskog rada svim ljudima doprinosi razvoju volonterstva i civilnog društva. Neki od ciljeva VCI-a su:  promovirati i zagovarati značaj i vrijednosti volonterstva, doprinositi razvoju kulture volontiranja i održive infrastrukture za razvoj volonterstva i civilnog društva, poticati i osnaživati pojedince, skupine i organizacije za aktivno i odgovorno sudjelovanje u vlastitom razvoju i razvoju zajednice.

Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića u Poreč aktivno sudjeluje u projektima financiranim iz EU fondova kao i brojnim projektima financiranim iz drugih izvora.  Kroz dosadašnji rad kod učenika/ca zamijećena je niska razina osviještenosti i poznavanja volontiranja općenito, a sam nastavni plan i program ne nude mogućnost sustavnog utjecanja na razvoj volonterskih programa u školi.

Društvo Naša djeca Poreč provodi aktivnosti s djecom i za djecu u duhu tolerancije, poštivanja različitosti, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba, uči ih da budu odgovorni, samosvjesni članovi zajednice s razvijenim socijalizacijskim vještinama i pozitivnom slikom o sebi. U provođenju programa surađuju s pojedincima/kama i udrugama iz lokalne zajednice koji s djecom volonterski dijele svoja znanja i vještine. Redovito uključuju i mlade volontere/ke kao pomagače kvalificiranim voditeljima/icama grupa. 

Aktivnosti: Kako bi odgovorili/e na prepoznate potrebe osmislili/e smo projektne aktivnosti radi jačanja kapaciteta kroz edukaciju, razvijanje i implementiranje dugoročnih volonterskih programa uz otvaranje volonterskih mjesta za mlade s jedne strane, te jačanje kapaciteta srednje škole za provedbu školskog volontiranja edukacijom školskog koordinatora/ice, uvrštavanjem volontiranja u školski kurikulum, informiranje i motiviranje srednjoškolaca/ki za volontiranje te konačno povezivanje ponude i potražnje putem interaktivne web platforme „Volontiranje To Go“.

 

Koordinatorica Dajana Bošnjak, prof

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju