preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Turističko hotelijerski komercijalist

Turističko-hotelijerski komercijalist je široki obrazovni profil koji osim općih znanja uključuje proširena znanja iz tehnologije struke: konobara, kuhara i slastičara. Nastao je kao odgovor na uočene potrebe ugostiteljskog gospodarstva za kvalitetnijim, tehnološki obrazovanijim i organizacijski osposobljenijim djelatnicima. Program se temelji na sadržajima dosadašnjega trogodišnjeg obrazovanja kuhara, konobara i slastičara, ali nije njihov mehanički nastavak na četvrtoj godini, nego cjelovito osmišljen stručni profil osposobljen za:

  • organizaciju rada u industriji pripreme hrane i pića,
  • organizaciju rada u kuhinji i restoranu,
  • rad na poslovima banket-menagera,
  • planiranje zaliha, nabave, kontroli skladištenja i konzerviranja živežnih namirnica,
  • sastavljanje dnevnog jelovnika, domjenka, banketa i svečanih ručkova,
  • osmišljavanje i prezentaciju nacionalnih jela i njihove promidžbe,
  • prezentaciju restorana u profitabilnoj organizaciji i estetskom uređenju prostora i ugostiteljske ponude.

Zapošljavanje je moguće u ugostiteljskim poduzećima ( hotelima, pansionima, kampovima) i osobito u obiteljskim ugostiteljskim objektima koji sve više obilježavaju turistički usmjerene zemlje. Osposobljenost za stručno vođenje i praktično pripremanje i posluživanje hrane i pića, omogućuje najveću prilagodljivost potrebama turističkog i ugostiteljskoga gospodarstva.

Nakon završene škole, moguć je nastavak obrazovanja na strukovno srodnim, a i u drugim visokim učilištima.

   

I. ZAJEDNIČKI DIO
R.br. Nastavni predmeti Tjedni broj sati
 1.r 2.r 3.r 4.r
1. Hrvatski jezik 3 3 3 3
2. Povijest 2 2 -
3. Politika i gospodarstvo - - 2 -
4. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
5. Etika/Vjeronauk 1 1 1 1
  UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO 8 8 8 6
 

II.  POSEBNI STRUČNI DIO 

       
6. Strani jezik 1. 3 3 3 3
7. Strani jezik 2. 3 3 2 2
8. Gospodarska matematika 3 3 2 2
9. Biologija s higijenom ekologijom  2 - - -
10. Računalstvo  2 2 - -
11. Poslovna psihologija s komunikacijom      - - 2 -
12. Turistički zemljopis  - - 1 1
13. Povijest hrvatske kulturne baštine - - 2 -
14. Gospodarsko pravo - 2 - -
15. Poslovno dopisivanje 1 1 - -
16. Računovodstvo i kontrola - - - 2
17. Statistika - - 2 -
18. Knjigovodstvo - - 2 2
19. Organizacija poslovanja poduzeća 2 2 2 2
20.  Osnove turizma 2 - - -
21. Promet i putničke agencije - - - 2
22. Marketing u turizmu - - - 2
23. Recepcijsko poslovanje  - - - 2
24. Prehrana i poznavanje robe 2 2 - -
25. Ugostiteljsko posluživanje 2 3 3 3
26. Kuharstvo (sa slastičarstvom) 3 4 4 4
27. Praktična nastava 3 3 3 3
  UKUPNO STRUČNI DIO 28 28 28 30
  Sveukupno 36 36 36 36
  Stručna praksa 182 182 182    

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Tražilica



Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • AEHT
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • E-Lektire
 • NCVVO
 • Postani student
 • URL škole


Kalendar
« Studeni 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Jeste li zadovoljni ocjenjivanjem u našoj školi?





Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju