Sudjelovanje naše škole na Danima kruha 2016.
Autor: Silvana Vlačić, 24. 10. 2016.
Dana 8. i 9. listopada 2016. sudjelovali smo na svehrvatskoj smotri Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje, koju organizira Udruga Lijepa Naša.
Na smotri u Stubičkim Toplicama okupilo se pedesetak međunarodnih eko škola (osnovnih, srednjih i dječjih vrtića) iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Vojvodine i Mađarske. Smotra se održala u Hotelu „Matija Gubec“ pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, a njezin je cilj bio kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Kreativni i slasni krušni proizvodi, starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje te lokalne slastice pojedinih regija služe očuvanju naših običaja kao djela nacionalne kulturne baštine. Osim ekološke i kulturološke dimenzije, ovom izložbom kruha iskazuje se i duhovna dimenzija projekta. Osim nedjeljne smotre koja se sastojala od uređenja i razgledavanja izložbenih štandova, kulturno-umjetničkog programa te svečane Svete mise, subotnje smo popodne proveli u ugodnoj i edukativnoj šetnji povijesno-poučnom stazom Kamenjak, koja se nalazi podno sjevernih obronaka Medvednice u Stubičkim Toplicama te obiluje biljnim i životinjskim vrstama. U projektu su sudjelovali učenici Branko Banko, 2. r. konobara koji je prisutne sudionike i goste uveseljavao zvucima harmonike te Ivana Veber, 2. r. slastičara koja je sudjelovala u izradi domaćih kolača i krušnih proizvoda. Učenike su vodile nastavnice Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva i Daria Škrinjar, koordinatorica eko škole.
Daria Škrinjar, prof.
Sudjelovanje naše škole na Danima kruha 2016.
Autor: Silvana Vlačić, 24. 10. 2016.
Dana 8. i 9. listopada 2016. sudjelovali smo na svehrvatskoj smotri Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje, koju organizira Udruga Lijepa Naša.
Na smotri u Stubičkim Toplicama okupilo se pedesetak međunarodnih eko škola (osnovnih, srednjih i dječjih vrtića) iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Vojvodine i Mađarske. Smotra se održala u Hotelu „Matija Gubec“ pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, a njezin je cilj bio kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Kreativni i slasni krušni proizvodi, starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje te lokalne slastice pojedinih regija služe očuvanju naših običaja kao djela nacionalne kulturne baštine. Osim ekološke i kulturološke dimenzije, ovom izložbom kruha iskazuje se i duhovna dimenzija projekta. Osim nedjeljne smotre koja se sastojala od uređenja i razgledavanja izložbenih štandova, kulturno-umjetničkog programa te svečane Svete mise, subotnje smo popodne proveli u ugodnoj i edukativnoj šetnji povijesno-poučnom stazom Kamenjak, koja se nalazi podno sjevernih obronaka Medvednice u Stubičkim Toplicama te obiluje biljnim i životinjskim vrstama. U projektu su sudjelovali učenici Branko Banko, 2. r. konobara koji je prisutne sudionike i goste uveseljavao zvucima harmonike te Ivana Veber, 2. r. slastičara koja je sudjelovala u izradi domaćih kolača i krušnih proizvoda. Učenike su vodile nastavnice Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva i Daria Škrinjar, koordinatorica eko škole.
Daria Škrinjar, prof.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |