preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

PROSLAVA DANA GRADA

Autor: Josip Klarić, 5. 5. 2009.

Kraj travnja u Poreču uobičajeno je bogat zbivanjima. Učenici i nastavnici naše škole ove su godine bili zapažen i važan dio gradske dinamike i aktivnosti.

 Bogatstvo i raznovrsnost zbivanja u proteklom tjednu

Kraj travnja u Poreču uobičajeno je bogat zbivanjima. Učenici i nastavnici naše škole ove su godine bili zapažen i važan dio gradske dinamike i aktivnosti. Proslavi Dana Grada prethodio je Festival mladih, održan od 27. do 30. travnja. Za tu su prigodu naši učenici reprizirali već izvedenu i hvaljenu predstavu „Štrigu i štriguna van iz školskega portuna“ na temu ovisnosti. U utorak, 28. travnja nastupili su u dijelu programa nazvanom „Talent show“, a mladi su glazbenici svoje umijeće iskazali u srijedu 29. travnja na gradskoj rivi.

U četvrtak, 30. travnja izaslanstvo Eko-odbora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića u Zgrebu je na prigodnoj svečanosti preuzelo Zelenu zastavu i Certifikat o produljenju statusa Međunarodne Eko-škole. Školu su predstavljali ravnateljica vesna Baranašić, koordinatorica Programa Vilma Bednar, profesorica Helena Miletović, Ivan Rossa i Paola Sirotić, učenici II. HTT, gospodin Goran Kukurin, predstavnik „Plave lagune“ i gospodin Pino Ghersinich, predstavnik Grada Poreča.
U večernjim satima istoga dana, skupina učenika lll. kuhara i IV. THK vođena stručnim učiteljima priredila je domjenak na prezentaciji vina „Agrolagune“. Učenici su pokazali iznimno umijeće u pripremi i prezentaciji jela, te u posluživanju vina.
Dio učenika je u pratnji nastavnika imao prigodu vidjeti finale Državnoga prvenstva za sommeliere, a nekolicina je bila angažirana na najznačajnijoj županijskoj gospodarskoj priredbi, 16. Vinistri.
Učenici lll. razreda kuhara pridružili su se „Gastronomadima“ na Festivalu Malvazije koji se održavao na rivi, pripremili žgvacet od boškarina s fužima za 2000 osoba. Za tu su prigodu očistili 80 kg luka, pripremili 250 kg mesa istarskog goveda i odgovarajuću količinu fuža. U posebno izrađenoj posudi na devet velikih plinskih plamenika miješali su jelo punih šest sati. Osim kuharskog umijeća potvrdili su i izdržljivost.
Čestitamo!

Pogledajte i nekoliko fotografija...




VIJESTI

PROSLAVA DANA GRADA

Autor: Josip Klarić, 5. 5. 2009.

Kraj travnja u Poreču uobičajeno je bogat zbivanjima. Učenici i nastavnici naše škole ove su godine bili zapažen i važan dio gradske dinamike i aktivnosti.

 Bogatstvo i raznovrsnost zbivanja u proteklom tjednu

Kraj travnja u Poreču uobičajeno je bogat zbivanjima. Učenici i nastavnici naše škole ove su godine bili zapažen i važan dio gradske dinamike i aktivnosti. Proslavi Dana Grada prethodio je Festival mladih, održan od 27. do 30. travnja. Za tu su prigodu naši učenici reprizirali već izvedenu i hvaljenu predstavu „Štrigu i štriguna van iz školskega portuna“ na temu ovisnosti. U utorak, 28. travnja nastupili su u dijelu programa nazvanom „Talent show“, a mladi su glazbenici svoje umijeće iskazali u srijedu 29. travnja na gradskoj rivi.

U četvrtak, 30. travnja izaslanstvo Eko-odbora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića u Zgrebu je na prigodnoj svečanosti preuzelo Zelenu zastavu i Certifikat o produljenju statusa Međunarodne Eko-škole. Školu su predstavljali ravnateljica vesna Baranašić, koordinatorica Programa Vilma Bednar, profesorica Helena Miletović, Ivan Rossa i Paola Sirotić, učenici II. HTT, gospodin Goran Kukurin, predstavnik „Plave lagune“ i gospodin Pino Ghersinich, predstavnik Grada Poreča.
U večernjim satima istoga dana, skupina učenika lll. kuhara i IV. THK vođena stručnim učiteljima priredila je domjenak na prezentaciji vina „Agrolagune“. Učenici su pokazali iznimno umijeće u pripremi i prezentaciji jela, te u posluživanju vina.
Dio učenika je u pratnji nastavnika imao prigodu vidjeti finale Državnoga prvenstva za sommeliere, a nekolicina je bila angažirana na najznačajnijoj županijskoj gospodarskoj priredbi, 16. Vinistri.
Učenici lll. razreda kuhara pridružili su se „Gastronomadima“ na Festivalu Malvazije koji se održavao na rivi, pripremili žgvacet od boškarina s fužima za 2000 osoba. Za tu su prigodu očistili 80 kg luka, pripremili 250 kg mesa istarskog goveda i odgovarajuću količinu fuža. U posebno izrađenoj posudi na devet velikih plinskih plamenika miješali su jelo punih šest sati. Osim kuharskog umijeća potvrdili su i izdržljivost.
Čestitamo!

Pogledajte i nekoliko fotografija...




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju