Naši učenici posjetili Istria Gourmet festival
Autor: Silvana Vlačić, 10. 4. 2017.
U ponedjeljak, 3. travnja 2017.u Rovinju u hotelu Lone, održan je gastronomski kongres, Istria Gourmet festival. Događaj je to s vrhunskim međunarodnim stručnjacima iz svijeta kulinarstva i vlasnicima Michelinovih zvjezdica. Ovom jednodnevnom festivalu nazočili su i učenici naše škole, dio učenika iz drugog razreda kuhara i trećeg razreda slastičara, stručni učitelj kuharstva Željan Peloža i Helena Miletović, profesorica stručnih predmeta.
Cilj je bio upoznati nove svjetske trendove u kulinarstvu. Učenici su prvo odslušali predavanje dr. sc. Danijele Poljuha "Nije važno samo dobro jesti, važno je i zdravo jesti" u kojem je govorila o prirodnim antioksidansima, koji se nalaze u namirnicama zastupljenima u istarskoj košarici. Denis Delogu autor knjige U šumi je upoznao sudionike o Paleo prehrani i prehrani bez glutena. Istakao je prednosti takve prehrane i dobrobiti promjenom loših prehrambenih navika i životnog stila. Drugi dio festivala je posvećen primjerima dobre prakse u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Renomirani kuhari su nam tijekom kulinarskoga showa pokazali izradu tijesta za napuljsku pizzu, panettone i colombu, što je zanimljivo u ovo pred uskrsno vrijeme.
Vidjeli smo kratki film o riži, tehnike pripreme riže, predavanje o značaju plave ribe i pripremi srdela kao grickalica, što smo imali priliku i kušati. Predstavili su nam pripremu specifičnih jela s divljim i neobičnim namirnicama, koje nalazimo u prirodi oko nas.
Ovaj festival je izvrsna prigoda za učenike i njihove učitelje da kroz predavanja i atraktivne kulinarske priredbe unaprijede svoje znanje. Program je bio vrlo bogat, dinamičan, edukativan, a ujedno i zabavan.
Helena Miletović, prof.
Naši učenici posjetili Istria Gourmet festival
Autor: Silvana Vlačić, 10. 4. 2017.
U ponedjeljak, 3. travnja 2017.u Rovinju u hotelu Lone, održan je gastronomski kongres, Istria Gourmet festival. Događaj je to s vrhunskim međunarodnim stručnjacima iz svijeta kulinarstva i vlasnicima Michelinovih zvjezdica. Ovom jednodnevnom festivalu nazočili su i učenici naše škole, dio učenika iz drugog razreda kuhara i trećeg razreda slastičara, stručni učitelj kuharstva Željan Peloža i Helena Miletović, profesorica stručnih predmeta.
Cilj je bio upoznati nove svjetske trendove u kulinarstvu. Učenici su prvo odslušali predavanje dr. sc. Danijele Poljuha "Nije važno samo dobro jesti, važno je i zdravo jesti" u kojem je govorila o prirodnim antioksidansima, koji se nalaze u namirnicama zastupljenima u istarskoj košarici. Denis Delogu autor knjige U šumi je upoznao sudionike o Paleo prehrani i prehrani bez glutena. Istakao je prednosti takve prehrane i dobrobiti promjenom loših prehrambenih navika i životnog stila. Drugi dio festivala je posvećen primjerima dobre prakse u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Renomirani kuhari su nam tijekom kulinarskoga showa pokazali izradu tijesta za napuljsku pizzu, panettone i colombu, što je zanimljivo u ovo pred uskrsno vrijeme.
Vidjeli smo kratki film o riži, tehnike pripreme riže, predavanje o značaju plave ribe i pripremi srdela kao grickalica, što smo imali priliku i kušati. Predstavili su nam pripremu specifičnih jela s divljim i neobičnim namirnicama, koje nalazimo u prirodi oko nas.
Ovaj festival je izvrsna prigoda za učenike i njihove učitelje da kroz predavanja i atraktivne kulinarske priredbe unaprijede svoje znanje. Program je bio vrlo bogat, dinamičan, edukativan, a ujedno i zabavan.
Helena Miletović, prof.
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |