preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Održana prezentacija jelovnika za Giostru 2009.

Autor: Katarina Brajdić, 10. 7. 2009.

9. srpnja je u našoj školi održano predstavljanje desetak istarskih jela iz 18. st. koje će biti u ponudi gradskih restorana tijekom povijesnog festivala Giostre  u rujnu.

 

9. srpnja je u našoj školi održano predstavljanje desetak istarskih jela iz 18. st. koje će biti u ponudi gradskih restorana tijekom povijesnog festivala Giostre  u rujnu. Meni je osmislio Stanislav Poropat, naš stručni učitelj kuharstva. Jela koja će spravljati kuhari koji prođu edukaciju i na taj način pribave licencu su, među ostalim,  srdele na savor, tjestenina sa slanim srdelama i zeljem, ječam s goveđim mesom, tripice, tjestenina s žgvacetom od kokoši, janje na padelu s bobom. Od slatkiša će porečki ugostitelji nuditi fritule i kroštule,a od pića sok od bazge, orahovac i dobro poznate malvaziju i teran.Sve ove delicije nazočni su imali prilike kušati  Restorani u kojima će se moći kušati navedene  istarske specijalitete iz 18. st. bit će prepoznatljivi po  posebnim zastavama koje će im biti dodjeljene nakon uspješno završene edukacije.




VIJESTI

Održana prezentacija jelovnika za Giostru 2009.

Autor: Katarina Brajdić, 10. 7. 2009.

9. srpnja je u našoj školi održano predstavljanje desetak istarskih jela iz 18. st. koje će biti u ponudi gradskih restorana tijekom povijesnog festivala Giostre  u rujnu.

 

9. srpnja je u našoj školi održano predstavljanje desetak istarskih jela iz 18. st. koje će biti u ponudi gradskih restorana tijekom povijesnog festivala Giostre  u rujnu. Meni je osmislio Stanislav Poropat, naš stručni učitelj kuharstva. Jela koja će spravljati kuhari koji prođu edukaciju i na taj način pribave licencu su, među ostalim,  srdele na savor, tjestenina sa slanim srdelama i zeljem, ječam s goveđim mesom, tripice, tjestenina s žgvacetom od kokoši, janje na padelu s bobom. Od slatkiša će porečki ugostitelji nuditi fritule i kroštule,a od pića sok od bazge, orahovac i dobro poznate malvaziju i teran.Sve ove delicije nazočni su imali prilike kušati  Restorani u kojima će se moći kušati navedene  istarske specijalitete iz 18. st. bit će prepoznatljivi po  posebnim zastavama koje će im biti dodjeljene nakon uspješno završene edukacije.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju