World Skills Croatia Gastro 2018.
Autor: Silvana Vlačić, 2. 5. 2018.
U Malom Lošinju od 19. do 22. ožujka 2018. godine u hotelu Bellevue održano je 38. državno natjecanje World Skills Croatia Gastro 2018. u gastronomskim i turističkim disciplinama.
Gastro natjecanje je najstarije natjecanje strukovnih škola u Republici Hrvatskoj i održava se od 1980.godine. Organizator mu je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. ASOO u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola (ZUTŠ) i školom domaćinom organizira, prati i vrednuje rezultate državnog natjecanja.
Na Gastro natjecanju sudjeluju učenici završnih razreda obrazovnih programa za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, turističko hotelijerski komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar. U disciplini Predstavljanje turističke destinacije mogu se natjecati i učenici završnih razreda turističke gimnazije.
Svečano otvaranje natjecanja bilo je u ponedjeljak 19. ožujka 2018. u 19.00 sati u hotelu Bellevue u Malom Lošinju.
Natjecanje je počelo u utorak, 20. ožujka 2018. u 8.00 sati. Tog dana učenici su se natjecali u tri gastronomske discipline, pripremanju menija, posluživanju menija, pripremanju slatkoga izloška na tanjuru te u dvije turističke discipline – poslovanje recepcije hotela i predstavljanje turističkog odredišta.
Hotelijeri su u popodnevnim satima (u 15 sati, 20. ožujka 2018.) u sklopu 8. discipline predstavili destinaciju u Power Point-u. Prezentacija je otvorena za javnost i održana je u kongresnoj dvorani MUNDUS 1 hotela Bellevue
U srijedu, 21. ožujka 2018. preostale su još tri discipline, pripremanje hladnoga predjela na tanjuru, pripremanje barskih mješavina i poslovanje putničke agencije.
Konobari su u popodnevnim satima izložili vlastitu kreaciju koktela u sklopu modula 2/5. disciplina. Izložba je bila u prostoru hotela.
Podjela priznanja i svečano zatvaranje natjecanja bilo je u srijedu 21. ožujka 2018. godine u 19.00 sati.
Na natjecanju u 5 gastronomskih disciplina sudjelovala su 64 učenika. Učenici su se natjecali pojedinačno u 4 zadana modula.
Na natjecanju u tri hotelijersko – turističke discipline sudjelovalo je 36 učenika. Učenici su se natjecali pojedinačno, modularno na hrvatskom i jednom stranom jeziku po izboru učenika (engleskom i njemačkom jeziku).
U 1. disciplini – Pripremanje menija – školu je predstavljao Denis Barjamović učenik 3. kuhara i osvojio je 5. mjesto. Mentor je Željan Peloža.
U 6. disciplini – Poslovanje recepcije hotela - Turističko-ugostiteljsku školu Antona Štifanića Poreč predstavljala je učenica Lukrecija Ritoša iz 3. HTT razreda i osvojila 12. mjesto. Mentorica je Vilma Čehić-Janjuš.
U 7. disciplini – Poslovanje putničke agencije Školu je predstavljao Fabijan Nađ učenik 4. HTT razreda i osvojio je 12. mjesto. Mentorica je Darija Vuletić.
Na ovom državnom natjecanju sudjelovalo 100 učenika iz 36 srednjih škola Republike Hrvatske.
Mentorica: Vilma Čehić-Janjuš
World Skills Croatia Gastro 2018.
Autor: Silvana Vlačić, 2. 5. 2018.
U Malom Lošinju od 19. do 22. ožujka 2018. godine u hotelu Bellevue održano je 38. državno natjecanje World Skills Croatia Gastro 2018. u gastronomskim i turističkim disciplinama.
Gastro natjecanje je najstarije natjecanje strukovnih škola u Republici Hrvatskoj i održava se od 1980.godine. Organizator mu je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. ASOO u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola (ZUTŠ) i školom domaćinom organizira, prati i vrednuje rezultate državnog natjecanja.
Na Gastro natjecanju sudjeluju učenici završnih razreda obrazovnih programa za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, turističko hotelijerski komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar. U disciplini Predstavljanje turističke destinacije mogu se natjecati i učenici završnih razreda turističke gimnazije.
Svečano otvaranje natjecanja bilo je u ponedjeljak 19. ožujka 2018. u 19.00 sati u hotelu Bellevue u Malom Lošinju.
Natjecanje je počelo u utorak, 20. ožujka 2018. u 8.00 sati. Tog dana učenici su se natjecali u tri gastronomske discipline, pripremanju menija, posluživanju menija, pripremanju slatkoga izloška na tanjuru te u dvije turističke discipline – poslovanje recepcije hotela i predstavljanje turističkog odredišta.
Hotelijeri su u popodnevnim satima (u 15 sati, 20. ožujka 2018.) u sklopu 8. discipline predstavili destinaciju u Power Point-u. Prezentacija je otvorena za javnost i održana je u kongresnoj dvorani MUNDUS 1 hotela Bellevue
U srijedu, 21. ožujka 2018. preostale su još tri discipline, pripremanje hladnoga predjela na tanjuru, pripremanje barskih mješavina i poslovanje putničke agencije.
Konobari su u popodnevnim satima izložili vlastitu kreaciju koktela u sklopu modula 2/5. disciplina. Izložba je bila u prostoru hotela.
Podjela priznanja i svečano zatvaranje natjecanja bilo je u srijedu 21. ožujka 2018. godine u 19.00 sati.
Na natjecanju u 5 gastronomskih disciplina sudjelovala su 64 učenika. Učenici su se natjecali pojedinačno u 4 zadana modula.
Na natjecanju u tri hotelijersko – turističke discipline sudjelovalo je 36 učenika. Učenici su se natjecali pojedinačno, modularno na hrvatskom i jednom stranom jeziku po izboru učenika (engleskom i njemačkom jeziku).
U 1. disciplini – Pripremanje menija – školu je predstavljao Denis Barjamović učenik 3. kuhara i osvojio je 5. mjesto. Mentor je Željan Peloža.
U 6. disciplini – Poslovanje recepcije hotela - Turističko-ugostiteljsku školu Antona Štifanića Poreč predstavljala je učenica Lukrecija Ritoša iz 3. HTT razreda i osvojila 12. mjesto. Mentorica je Vilma Čehić-Janjuš.
U 7. disciplini – Poslovanje putničke agencije Školu je predstavljao Fabijan Nađ učenik 4. HTT razreda i osvojio je 12. mjesto. Mentorica je Darija Vuletić.
Na ovom državnom natjecanju sudjelovalo 100 učenika iz 36 srednjih škola Republike Hrvatske.
Mentorica: Vilma Čehić-Janjuš
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |