preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

GASTRO 2008

Autor: Silvana Vlačić, 27. 3. 2008.

Domaćini smo 28. natjecanja ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske koje započinje 2. travnja 2008.

 

GASTRO 2008

28.NATJECANJE UČENIKA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKIH ŠKOLA REPUBLIKE HRVATSKE

S MOGUĆNOŠĆU SUDJELOVANJA INOZEMNIH ŠKOLA

2. do 5. TRAVNJA U POREČU

Učenici se natječu u 9 natjecateljskih disciplina (6 gastronomskih i 3 hotelijersko-turističke):

1.     Priprema menija od 4 slijeda za 4+2 osobe

2.     Posluživanje menija od 4 slijeda za 4 osobe

3.     Flambiranje slanog i slatkog jela za 2 osbe

4.     Priprema slanog jela kao izloška (za 6 osoba)

5.     Priprema slastice kao izloška (za 6 osoba)

6.     Priprema barske mješavine (zadano piće i slobodna kreacija)

7.     Poznavanje recepcijskog poslovanja

8.     Poslovanje putničke agencije

9.     Predstavljanje turističke destinacije (grad domaćin, Poreč)

Na natjecanju će sudjelovati 200 učenika iz Hrvatske i inozemstva. Državnoj razini su prethodila 3 izlučna regionalna natjecanja održana krajem veljače i početkom ožujka u Đurđevcu, Županji i Splitu.  Organizatori natjecanja su Agencija za strukovno obrazovanje, Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola RH i škola domaćin Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč. Pokrovitelji su Grad Poreč, Istarska županija, Turističke zajednice Grada i Županije. Sponzori natjecanja au Agrolaguna Poreč, Puris Pazin, Ledo predstavništvo Poreč, Istravino Rijeka, dok su materijalno pomogli TZ Funtana i TZ Vrsar.

Natjecanje započinje u srijedu, 2. travnja svečanim otvorenjem u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Plavi. Istoga dana održat će se sastanak Državnog povjerenstva i sastavljanje ekipa za natjecanje. U četvrtak i petak odvijat će se natjecanje po disciplinama u prostorima hotela Parentium u vremenu od 8 do 20 sati. Proglašenje rezultata i svečanost zatvaranja predviđena je u petak u 19 sati. Najavljujemo i popratna zbivanja tijekom natjecanja, stručni skup na temu Mobilnost u strukovnom obrazovanju i upisi u zanimanja u ugostiteljstvu i hotelijerstvu održat će se u četvrtak u 16 sati u Velikoj Sali za sastanke hotela Parentium, te predstavljanje Folklornog društva iz Sv. Lovreča, vina i autohtonih proizvoda Istre pod nazivom Zvuci i okusi Istre u četvrtak u 20 sati.

Novost ovogodišnjeg „Gastra“ je promjena propozicija u smislu da se više ne natječu ekipe sastavljene od učenika iste škole, već su one sastavljene od natjecatelja iz različitih škola. Razlozi za promjenu sustava natjecanja su prvenstveno težnja za većom objektivnosti u ocjenjivanju i samostalnosti učeničkoga rada (manji utjecaj nastavnika-mentora), kao i poticanje timskog načina rada, te suradničkog odnosa među školama. Model za takav sustav natjecanja pronašli smo na nekim inozemnim natjecanjima na kojima sudjeluje sve više hrvatskih ugostiteljskih i hotelijersko-turističkih škola, budući da je 18 hrvatskih škola iz ovoga strukovnoga sektora učlanjeno u AEHT, Europsku asocijaciju hotelijersko-turističkih škola koja obuhvaća oko 380 škola iz 32 države.

 


Priloženi dokumenti:
Program natjecanja.doc (29.00 KB)


VIJESTI

GASTRO 2008

Autor: Silvana Vlačić, 27. 3. 2008.

Domaćini smo 28. natjecanja ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske koje započinje 2. travnja 2008.

 

GASTRO 2008

28.NATJECANJE UČENIKA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKIH ŠKOLA REPUBLIKE HRVATSKE

S MOGUĆNOŠĆU SUDJELOVANJA INOZEMNIH ŠKOLA

2. do 5. TRAVNJA U POREČU

Učenici se natječu u 9 natjecateljskih disciplina (6 gastronomskih i 3 hotelijersko-turističke):

1.     Priprema menija od 4 slijeda za 4+2 osobe

2.     Posluživanje menija od 4 slijeda za 4 osobe

3.     Flambiranje slanog i slatkog jela za 2 osbe

4.     Priprema slanog jela kao izloška (za 6 osoba)

5.     Priprema slastice kao izloška (za 6 osoba)

6.     Priprema barske mješavine (zadano piće i slobodna kreacija)

7.     Poznavanje recepcijskog poslovanja

8.     Poslovanje putničke agencije

9.     Predstavljanje turističke destinacije (grad domaćin, Poreč)

Na natjecanju će sudjelovati 200 učenika iz Hrvatske i inozemstva. Državnoj razini su prethodila 3 izlučna regionalna natjecanja održana krajem veljače i početkom ožujka u Đurđevcu, Županji i Splitu.  Organizatori natjecanja su Agencija za strukovno obrazovanje, Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola RH i škola domaćin Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč. Pokrovitelji su Grad Poreč, Istarska županija, Turističke zajednice Grada i Županije. Sponzori natjecanja au Agrolaguna Poreč, Puris Pazin, Ledo predstavništvo Poreč, Istravino Rijeka, dok su materijalno pomogli TZ Funtana i TZ Vrsar.

Natjecanje započinje u srijedu, 2. travnja svečanim otvorenjem u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Plavi. Istoga dana održat će se sastanak Državnog povjerenstva i sastavljanje ekipa za natjecanje. U četvrtak i petak odvijat će se natjecanje po disciplinama u prostorima hotela Parentium u vremenu od 8 do 20 sati. Proglašenje rezultata i svečanost zatvaranja predviđena je u petak u 19 sati. Najavljujemo i popratna zbivanja tijekom natjecanja, stručni skup na temu Mobilnost u strukovnom obrazovanju i upisi u zanimanja u ugostiteljstvu i hotelijerstvu održat će se u četvrtak u 16 sati u Velikoj Sali za sastanke hotela Parentium, te predstavljanje Folklornog društva iz Sv. Lovreča, vina i autohtonih proizvoda Istre pod nazivom Zvuci i okusi Istre u četvrtak u 20 sati.

Novost ovogodišnjeg „Gastra“ je promjena propozicija u smislu da se više ne natječu ekipe sastavljene od učenika iste škole, već su one sastavljene od natjecatelja iz različitih škola. Razlozi za promjenu sustava natjecanja su prvenstveno težnja za većom objektivnosti u ocjenjivanju i samostalnosti učeničkoga rada (manji utjecaj nastavnika-mentora), kao i poticanje timskog načina rada, te suradničkog odnosa među školama. Model za takav sustav natjecanja pronašli smo na nekim inozemnim natjecanjima na kojima sudjeluje sve više hrvatskih ugostiteljskih i hotelijersko-turističkih škola, budući da je 18 hrvatskih škola iz ovoga strukovnoga sektora učlanjeno u AEHT, Europsku asocijaciju hotelijersko-turističkih škola koja obuhvaća oko 380 škola iz 32 države.

 


Priloženi dokumenti:
Program natjecanja.doc (29.00 KB)


Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju