preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Promojunior u Poreču osvojili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba

Autor: Silvana Vlačić, 20. 2. 2012.

Održano sedmo po redu natjecanje Promojunior

Natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola ‘Promojunior’ u flambiranju slanih i slatkih jela, koje već sedmu godinu organizira Turističko-ugostiteljska škola ‘Anton Štifanić’ iz Poreča, završilo je u znaku ‘pisanice Veronika’ i ‘proljetne pomrčine’, flambiranog slanog i slatkog jela, kojeg su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba Ana Marija Carek i Ivan Babić.

Stručno, peteročlano povjerenstvo, Vesna Medvedec, Vladimir Mofardin, Nevio Gašparini, Zoran Čobankov, kojem je predsjedala Ankica Barolin ocijenilo je kuharsku izvedbu zagrebačkih učenika sa 944 boda.

Drugo mjesto, s flambiranjem srnećeg T-bon steaka i flambiranjem naranči ‘jaffa’, osvojile su sa 890 bodova Rebeka Tomišić i Tanja Radetić učenice Strukovne škole ‘Eugena Kumičića ‘ iz Rovinja.

Flambiranjem ‘turnedo valentino’ i palačinki na goranski način, učenici Ugostiteljske škole iz Opatije Luka Matković i Ivan Sunjkov sa 837 boda osvojili su treće mjesto.

Nagradu za najkreativnije pripremljeno jelo na 7. ‘Promojunioru’, ocjenjeno sa 790 bodova, osvojile su učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, Kristina Sirotić i Valentina Skoko pripremivši flambiranu pureću roladu i raviole ‘moja nona’.

Na ovogodišnjem natjecanju u pripremanju flambiranih slanih i slatkih jela, nastupile su još i učenice iz Turističko-ugostiteljske škole iz Splita Antea Bedalov i Ivona Buzov dok su izvan konkurencije, kao domaćini natjecanja, nastupili i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča Stela Đujić i Marko Lesinger koji su pripremili flambirani turnedo istarski i flambirane kruške.

Po već uhodanom scenariju natjecanja svaka škola nastupa s dva učenika, u pravilu su to najbolji učenici u školama, rekla je ravnateljica TUŠ ‘Anton Štifanić’ prof. Vesna Baranašić naglasivši kako je porečko natjecanje svojevrsna generalna proba pred regionalno Gastro natjecanje koje će se održati 29. veljače u Krku.

 

tekst preuzet s www.ipress.hr

 

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.




VIJESTI

Promojunior u Poreču osvojili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba

Autor: Silvana Vlačić, 20. 2. 2012.

Održano sedmo po redu natjecanje Promojunior

Natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola ‘Promojunior’ u flambiranju slanih i slatkih jela, koje već sedmu godinu organizira Turističko-ugostiteljska škola ‘Anton Štifanić’ iz Poreča, završilo je u znaku ‘pisanice Veronika’ i ‘proljetne pomrčine’, flambiranog slanog i slatkog jela, kojeg su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba Ana Marija Carek i Ivan Babić.

Stručno, peteročlano povjerenstvo, Vesna Medvedec, Vladimir Mofardin, Nevio Gašparini, Zoran Čobankov, kojem je predsjedala Ankica Barolin ocijenilo je kuharsku izvedbu zagrebačkih učenika sa 944 boda.

Drugo mjesto, s flambiranjem srnećeg T-bon steaka i flambiranjem naranči ‘jaffa’, osvojile su sa 890 bodova Rebeka Tomišić i Tanja Radetić učenice Strukovne škole ‘Eugena Kumičića ‘ iz Rovinja.

Flambiranjem ‘turnedo valentino’ i palačinki na goranski način, učenici Ugostiteljske škole iz Opatije Luka Matković i Ivan Sunjkov sa 837 boda osvojili su treće mjesto.

Nagradu za najkreativnije pripremljeno jelo na 7. ‘Promojunioru’, ocjenjeno sa 790 bodova, osvojile su učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, Kristina Sirotić i Valentina Skoko pripremivši flambiranu pureću roladu i raviole ‘moja nona’.

Na ovogodišnjem natjecanju u pripremanju flambiranih slanih i slatkih jela, nastupile su još i učenice iz Turističko-ugostiteljske škole iz Splita Antea Bedalov i Ivona Buzov dok su izvan konkurencije, kao domaćini natjecanja, nastupili i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča Stela Đujić i Marko Lesinger koji su pripremili flambirani turnedo istarski i flambirane kruške.

Po već uhodanom scenariju natjecanja svaka škola nastupa s dva učenika, u pravilu su to najbolji učenici u školama, rekla je ravnateljica TUŠ ‘Anton Štifanić’ prof. Vesna Baranašić naglasivši kako je porečko natjecanje svojevrsna generalna proba pred regionalno Gastro natjecanje koje će se održati 29. veljače u Krku.

 

tekst preuzet s www.ipress.hr

 

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju