Promojunior u Poreču osvojili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba
Autor: Silvana Vlačić, 20. 2. 2012.
Održano sedmo po redu natjecanje Promojunior
Natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola ‘Promojunior’ u flambiranju slanih i slatkih jela, koje već sedmu godinu organizira Turističko-ugostiteljska škola ‘Anton Štifanić’ iz Poreča, završilo je u znaku ‘pisanice Veronika’ i ‘proljetne pomrčine’, flambiranog slanog i slatkog jela, kojeg su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba Ana Marija Carek i Ivan Babić.
Stručno, peteročlano povjerenstvo, Vesna Medvedec, Vladimir Mofardin, Nevio Gašparini, Zoran Čobankov, kojem je predsjedala Ankica Barolin ocijenilo je kuharsku izvedbu zagrebačkih učenika sa 944 boda.
Drugo mjesto, s flambiranjem srnećeg T-bon steaka i flambiranjem naranči ‘jaffa’, osvojile su sa 890 bodova Rebeka Tomišić i Tanja Radetić učenice Strukovne škole ‘Eugena Kumičića ‘ iz Rovinja.
Flambiranjem ‘turnedo valentino’ i palačinki na goranski način, učenici Ugostiteljske škole iz Opatije Luka Matković i Ivan Sunjkov sa 837 boda osvojili su treće mjesto.
Nagradu za najkreativnije pripremljeno jelo na 7. ‘Promojunioru’, ocjenjeno sa 790 bodova, osvojile su učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, Kristina Sirotić i Valentina Skoko pripremivši flambiranu pureću roladu i raviole ‘moja nona’.
Na ovogodišnjem natjecanju u pripremanju flambiranih slanih i slatkih jela, nastupile su još i učenice iz Turističko-ugostiteljske škole iz Splita Antea Bedalov i Ivona Buzov dok su izvan konkurencije, kao domaćini natjecanja, nastupili i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča Stela Đujić i Marko Lesinger koji su pripremili flambirani turnedo istarski i flambirane kruške.
Po već uhodanom scenariju natjecanja svaka škola nastupa s dva učenika, u pravilu su to najbolji učenici u školama, rekla je ravnateljica TUŠ ‘Anton Štifanić’ prof. Vesna Baranašić naglasivši kako je porečko natjecanje svojevrsna generalna proba pred regionalno Gastro natjecanje koje će se održati 29. veljače u Krku.
tekst preuzet s www.ipress.hr
Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.
Promojunior u Poreču osvojili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba
Autor: Silvana Vlačić, 20. 2. 2012.
Održano sedmo po redu natjecanje Promojunior
Natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola ‘Promojunior’ u flambiranju slanih i slatkih jela, koje već sedmu godinu organizira Turističko-ugostiteljska škola ‘Anton Štifanić’ iz Poreča, završilo je u znaku ‘pisanice Veronika’ i ‘proljetne pomrčine’, flambiranog slanog i slatkog jela, kojeg su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba Ana Marija Carek i Ivan Babić.
Stručno, peteročlano povjerenstvo, Vesna Medvedec, Vladimir Mofardin, Nevio Gašparini, Zoran Čobankov, kojem je predsjedala Ankica Barolin ocijenilo je kuharsku izvedbu zagrebačkih učenika sa 944 boda.
Drugo mjesto, s flambiranjem srnećeg T-bon steaka i flambiranjem naranči ‘jaffa’, osvojile su sa 890 bodova Rebeka Tomišić i Tanja Radetić učenice Strukovne škole ‘Eugena Kumičića ‘ iz Rovinja.
Flambiranjem ‘turnedo valentino’ i palačinki na goranski način, učenici Ugostiteljske škole iz Opatije Luka Matković i Ivan Sunjkov sa 837 boda osvojili su treće mjesto.
Nagradu za najkreativnije pripremljeno jelo na 7. ‘Promojunioru’, ocjenjeno sa 790 bodova, osvojile su učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, Kristina Sirotić i Valentina Skoko pripremivši flambiranu pureću roladu i raviole ‘moja nona’.
Na ovogodišnjem natjecanju u pripremanju flambiranih slanih i slatkih jela, nastupile su još i učenice iz Turističko-ugostiteljske škole iz Splita Antea Bedalov i Ivona Buzov dok su izvan konkurencije, kao domaćini natjecanja, nastupili i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča Stela Đujić i Marko Lesinger koji su pripremili flambirani turnedo istarski i flambirane kruške.
Po već uhodanom scenariju natjecanja svaka škola nastupa s dva učenika, u pravilu su to najbolji učenici u školama, rekla je ravnateljica TUŠ ‘Anton Štifanić’ prof. Vesna Baranašić naglasivši kako je porečko natjecanje svojevrsna generalna proba pred regionalno Gastro natjecanje koje će se održati 29. veljače u Krku.
tekst preuzet s www.ipress.hr
Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |