preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Preporučujemo pokladnice!

Autor: Silvana Vlačić, 22. 2. 2012.

Ovoga tjedna slastičarke su nas počastile pokladnicama. Za sve one koji će ih pripremati kod kuće slijedi receptura.

POKLADNICE

Sastojci:

 

oštro brašno                            250 g

glatko brašno                          250 g

prstohvat soli

šećer                                       100 g

vanilin šećer                             2

naribana korica naranče

naribana korica limuna

rum                                         0,3 dcl

toplo mlijeko                           2,5 dcl

žumanjak                                3

maslac                                    100 g

svježi kvasac                           30 g

 

Priprema:

 

Kvasac, žlicu šećera i malo mlijeka pomiješamo  i ostavimo da se diže. Pripremimo brašno, sol, preostali šećer, vanilin šećer, naribanu koricu limuna i naranče, žumanjke i maslac sobne temperature izrezan na listiće. Kad se kvasac digne ulijemo ga u pripremljeno brašno i dodamo preostalo mlijeko i rum. Tijesto miješamo mikserom s nastavcima za dizano tijesto sve dok ne postane glatko i počne se odvajati od posude. Tijesto pokrijemo čistom kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže dok se volumen tijesta ne udvostruči. Kad se tijesto dovoljno diglo razvaljamo ga na 1 cm debljine i režemo kalupom  ili čašom. Izrezane pokladnice ostavimo da se dižu 10 do 15 minuta zatim pržimo u vrućem ulju. Posipamo ih kristal šećerom ili šećerom u prahu.

 




VIJESTI

Preporučujemo pokladnice!

Autor: Silvana Vlačić, 22. 2. 2012.

Ovoga tjedna slastičarke su nas počastile pokladnicama. Za sve one koji će ih pripremati kod kuće slijedi receptura.

POKLADNICE

Sastojci:

 

oštro brašno                            250 g

glatko brašno                          250 g

prstohvat soli

šećer                                       100 g

vanilin šećer                             2

naribana korica naranče

naribana korica limuna

rum                                         0,3 dcl

toplo mlijeko                           2,5 dcl

žumanjak                                3

maslac                                    100 g

svježi kvasac                           30 g

 

Priprema:

 

Kvasac, žlicu šećera i malo mlijeka pomiješamo  i ostavimo da se diže. Pripremimo brašno, sol, preostali šećer, vanilin šećer, naribanu koricu limuna i naranče, žumanjke i maslac sobne temperature izrezan na listiće. Kad se kvasac digne ulijemo ga u pripremljeno brašno i dodamo preostalo mlijeko i rum. Tijesto miješamo mikserom s nastavcima za dizano tijesto sve dok ne postane glatko i počne se odvajati od posude. Tijesto pokrijemo čistom kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže dok se volumen tijesta ne udvostruči. Kad se tijesto dovoljno diglo razvaljamo ga na 1 cm debljine i režemo kalupom  ili čašom. Izrezane pokladnice ostavimo da se dižu 10 do 15 minuta zatim pržimo u vrućem ulju. Posipamo ih kristal šećerom ili šećerom u prahu.

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju