Preporučujemo pokladnice!
Autor: Silvana Vlačić, 22. 2. 2012.
Ovoga tjedna slastičarke su nas počastile pokladnicama. Za sve one koji će ih pripremati kod kuće slijedi receptura.
POKLADNICE
Sastojci:
oštro brašno 250 g
glatko brašno 250 g
prstohvat soli
šećer 100 g
vanilin šećer 2
naribana korica naranče
naribana korica limuna
rum 0,3 dcl
toplo mlijeko 2,5 dcl
žumanjak 3
maslac 100 g
svježi kvasac 30 g
Priprema:
Kvasac, žlicu šećera i malo mlijeka pomiješamo i ostavimo da se diže. Pripremimo brašno, sol, preostali šećer, vanilin šećer, naribanu koricu limuna i naranče, žumanjke i maslac sobne temperature izrezan na listiće. Kad se kvasac digne ulijemo ga u pripremljeno brašno i dodamo preostalo mlijeko i rum. Tijesto miješamo mikserom s nastavcima za dizano tijesto sve dok ne postane glatko i počne se odvajati od posude. Tijesto pokrijemo čistom kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže dok se volumen tijesta ne udvostruči. Kad se tijesto dovoljno diglo razvaljamo ga na 1 cm debljine i režemo kalupom ili čašom. Izrezane pokladnice ostavimo da se dižu 10 do 15 minuta zatim pržimo u vrućem ulju. Posipamo ih kristal šećerom ili šećerom u prahu.
Preporučujemo pokladnice!
Autor: Silvana Vlačić, 22. 2. 2012.
Ovoga tjedna slastičarke su nas počastile pokladnicama. Za sve one koji će ih pripremati kod kuće slijedi receptura.
POKLADNICE
Sastojci:
oštro brašno 250 g
glatko brašno 250 g
prstohvat soli
šećer 100 g
vanilin šećer 2
naribana korica naranče
naribana korica limuna
rum 0,3 dcl
toplo mlijeko 2,5 dcl
žumanjak 3
maslac 100 g
svježi kvasac 30 g
Priprema:
Kvasac, žlicu šećera i malo mlijeka pomiješamo i ostavimo da se diže. Pripremimo brašno, sol, preostali šećer, vanilin šećer, naribanu koricu limuna i naranče, žumanjke i maslac sobne temperature izrezan na listiće. Kad se kvasac digne ulijemo ga u pripremljeno brašno i dodamo preostalo mlijeko i rum. Tijesto miješamo mikserom s nastavcima za dizano tijesto sve dok ne postane glatko i počne se odvajati od posude. Tijesto pokrijemo čistom kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže dok se volumen tijesta ne udvostruči. Kad se tijesto dovoljno diglo razvaljamo ga na 1 cm debljine i režemo kalupom ili čašom. Izrezane pokladnice ostavimo da se dižu 10 do 15 minuta zatim pržimo u vrućem ulju. Posipamo ih kristal šećerom ili šećerom u prahu.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |