Priprema i pečenje kruha na tradicionalan način
Autor: Silvana Vlačić, 12. 3. 2012.
U suradnji s voditeljicom Turističke zajednice Kaštelir-Labinci Nevenkom Kocijančić organizirana je radionica pripreme i pečenja kruha na tradicionalan način za naše učenike.
Svi učenici koji su sudjelovali na radionici imali su zadatak zamijesiti kruh na tradicionalni način, pa su tako nastali kruh s ružmarinom, s origanom, s maslinovim uljem i maslinama, kruh od integralnog brašna, pinca, kruh s jajima i kruh sa sezamom. Ujutro smo naložili krušnu peć i to granjem suhe vinove loze jer kada gori ona ne oslobađa tanin, stoga je kruh ukusniji i aromatičniji. Kada se peć dobro zagrijala, pekli smo kruh oko 40-ak minuta, a onda smo ga lomili i kušali na licu mjesta. Zaključak: Bio je vrlo ukusan!
prof. Helena Miletović
Priprema i pečenje kruha na tradicionalan način
Autor: Silvana Vlačić, 12. 3. 2012.
U suradnji s voditeljicom Turističke zajednice Kaštelir-Labinci Nevenkom Kocijančić organizirana je radionica pripreme i pečenja kruha na tradicionalan način za naše učenike.
Svi učenici koji su sudjelovali na radionici imali su zadatak zamijesiti kruh na tradicionalni način, pa su tako nastali kruh s ružmarinom, s origanom, s maslinovim uljem i maslinama, kruh od integralnog brašna, pinca, kruh s jajima i kruh sa sezamom. Ujutro smo naložili krušnu peć i to granjem suhe vinove loze jer kada gori ona ne oslobađa tanin, stoga je kruh ukusniji i aromatičniji. Kada se peć dobro zagrijala, pekli smo kruh oko 40-ak minuta, a onda smo ga lomili i kušali na licu mjesta. Zaključak: Bio je vrlo ukusan!
prof. Helena Miletović
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |