Treće mjesto vrijedno zlata
Autor: Silvana Vlačić, 20. 3. 2012.
Ili sedma sreća. Naša je škola sedmi put zaredom sudjelovala na kulinarskom natjecanju turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u Riolo Termama u Italiji i osvojila 3. mjesto.
U gradiću Riolo Terme, 30-ak kilometara od Bologne održalo se 20. po redu kulinarsko natjecanje turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u pripremanju jela na bazi začinskih biljaka. Program natjecanja odvijao se u dva dana, 15. i 16. ožujka, a ovogodišnja tema bile su začinske biljke svih dosadašnjih natjecanja. Organizator je bila škola domaćin Istituto alberghiero „Pellegrino Artusi“, a sudjelovalo je 9 talijanskih škola, francuska škola iz Montpelliera te Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča koju su predstavljali učenik 2. kuh Ivan Pinčan u pratnji stručnog učitelja kuharstva Željana Pelože i prof. Silvane Vlačić.
Ivan Pinčan pripremao je hladno predjelo Tris Capone koje se sastojalo od carpaccia grdobine, hobotnice i škampa na podlozi od aromatiziranoga voća s lavandom i maslinovim uljem. Začinske biljke koje su korištene bile su timijan, lavanda, ružmarin i kadulja.
Pored pripreme, izgleda, okusa i kreativnosti ocjenjivački sud vrednovao je i odabir odgovarajućeg vina. Tim jelom posluženim uz Agrolaguninu malvaziju osvojio je 3. mjesto i nagradu u iznosu 200 €, te jednodnevni tečaj pripreme tjestenine u CAST Alimenti-La Scuola di Cucina, centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane. Učenika su za natjecanje pripremali stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željan Peloža.
Treće mjesto vrijedno zlata
Autor: Silvana Vlačić, 20. 3. 2012.
Ili sedma sreća. Naša je škola sedmi put zaredom sudjelovala na kulinarskom natjecanju turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u Riolo Termama u Italiji i osvojila 3. mjesto.
U gradiću Riolo Terme, 30-ak kilometara od Bologne održalo se 20. po redu kulinarsko natjecanje turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u pripremanju jela na bazi začinskih biljaka. Program natjecanja odvijao se u dva dana, 15. i 16. ožujka, a ovogodišnja tema bile su začinske biljke svih dosadašnjih natjecanja. Organizator je bila škola domaćin Istituto alberghiero „Pellegrino Artusi“, a sudjelovalo je 9 talijanskih škola, francuska škola iz Montpelliera te Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča koju su predstavljali učenik 2. kuh Ivan Pinčan u pratnji stručnog učitelja kuharstva Željana Pelože i prof. Silvane Vlačić.
Ivan Pinčan pripremao je hladno predjelo Tris Capone koje se sastojalo od carpaccia grdobine, hobotnice i škampa na podlozi od aromatiziranoga voća s lavandom i maslinovim uljem. Začinske biljke koje su korištene bile su timijan, lavanda, ružmarin i kadulja.
Pored pripreme, izgleda, okusa i kreativnosti ocjenjivački sud vrednovao je i odabir odgovarajućeg vina. Tim jelom posluženim uz Agrolaguninu malvaziju osvojio je 3. mjesto i nagradu u iznosu 200 €, te jednodnevni tečaj pripreme tjestenine u CAST Alimenti-La Scuola di Cucina, centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane. Učenika su za natjecanje pripremali stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željan Peloža.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |