preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Treće mjesto vrijedno zlata

Autor: Silvana Vlačić, 20. 3. 2012.

Ili sedma sreća. Naša je škola sedmi put zaredom sudjelovala na kulinarskom natjecanju turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u Riolo Termama u Italiji i osvojila 3. mjesto.

U gradiću Riolo Terme, 30-ak kilometara od Bologne održalo se 20. po redu kulinarsko natjecanje turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u pripremanju jela na bazi začinskih biljaka. Program natjecanja odvijao se u dva dana, 15. i 16. ožujka, a ovogodišnja tema bile su začinske biljke svih dosadašnjih natjecanja. Organizator je bila škola domaćin Istituto alberghiero „Pellegrino Artusi“, a sudjelovalo je 9 talijanskih škola, francuska škola iz Montpelliera te Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča koju su predstavljali učenik 2. kuh Ivan Pinčan u pratnji stručnog učitelja kuharstva Željana Pelože i prof. Silvane Vlačić.

Ivan Pinčan pripremao je hladno predjelo Tris Capone koje se sastojalo od carpaccia grdobine, hobotnice i škampa na podlozi od aromatiziranoga voća s lavandom i maslinovim uljem. Začinske biljke koje su korištene bile su timijan, lavanda, ružmarin i kadulja.

Pored pripreme, izgleda, okusa i kreativnosti ocjenjivački sud vrednovao je i odabir odgovarajućeg vina. Tim jelom posluženim uz Agrolaguninu malvaziju osvojio je 3. mjesto i nagradu u iznosu 200 €, te jednodnevni tečaj pripreme tjestenine u CAST Alimenti-La Scuola di Cucina, centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane. Učenika su za natjecanje pripremali stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željan Peloža.




VIJESTI

Treće mjesto vrijedno zlata

Autor: Silvana Vlačić, 20. 3. 2012.

Ili sedma sreća. Naša je škola sedmi put zaredom sudjelovala na kulinarskom natjecanju turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u Riolo Termama u Italiji i osvojila 3. mjesto.

U gradiću Riolo Terme, 30-ak kilometara od Bologne održalo se 20. po redu kulinarsko natjecanje turističko-ugostiteljskih škola Piatto Verde u pripremanju jela na bazi začinskih biljaka. Program natjecanja odvijao se u dva dana, 15. i 16. ožujka, a ovogodišnja tema bile su začinske biljke svih dosadašnjih natjecanja. Organizator je bila škola domaćin Istituto alberghiero „Pellegrino Artusi“, a sudjelovalo je 9 talijanskih škola, francuska škola iz Montpelliera te Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča koju su predstavljali učenik 2. kuh Ivan Pinčan u pratnji stručnog učitelja kuharstva Željana Pelože i prof. Silvane Vlačić.

Ivan Pinčan pripremao je hladno predjelo Tris Capone koje se sastojalo od carpaccia grdobine, hobotnice i škampa na podlozi od aromatiziranoga voća s lavandom i maslinovim uljem. Začinske biljke koje su korištene bile su timijan, lavanda, ružmarin i kadulja.

Pored pripreme, izgleda, okusa i kreativnosti ocjenjivački sud vrednovao je i odabir odgovarajućeg vina. Tim jelom posluženim uz Agrolaguninu malvaziju osvojio je 3. mjesto i nagradu u iznosu 200 €, te jednodnevni tečaj pripreme tjestenine u CAST Alimenti-La Scuola di Cucina, centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane. Učenika su za natjecanje pripremali stručni učitelji kuharstva Stanislav Poropat i Željan Peloža.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju