Gostovanje Saše Bešlića
Autor: Silvana Vlačić, 23. 3. 2012.
U sklopu DON-a 14. ožujka u našoj je školi gostovao Saša Bešlić, šef kuhinje Grand Hotela Adriatic u Opatiji, član državne reprezentacije Hrvatskog kuharskog saveza, također i sudac na natjecanju The Emirates Salon Culinaire.
Našim je učenicima usmjerenja slastičar i kuhar prikazao film koji je sam snimio tijekom boravka u Dubaiju gdje je završio obuku na Emirates Academy u sedam najelitnijih hotela. Njih predvodi Burj Al Arab sa sedam zvjezdica koji nema klasičnu recepciju, već goste dočekuju batleri. Zanimljivo je da se u restoranu svako voće poslužuje zasebno i već izrezano, slastice su posipane zlatnim listićima ili zlatnom prašinom, a vitrine su osvijetljene svjetlima što gostu pruža poseban doživljaj. Najnoviji trend je posluživanje hrane na ledu. Vrlo je važan vizualni dojam, tako je restoran bogato ukrašen cvjetnim aražmanima, ali i dekoracijama od povrća i leda. Učenici su imali prilike vidjeti i slastice od čokolade čija ih je ljepota ostavila bez daha. Zahvaljujući prikazanom filmu i gostovanju poznatog kuhara učenici su upoznali način rada u ekskluzivnim hotelima Dubaija, saznali koliko se ulaže u zaposlenike i njihovo usavršavanje.
Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva
Gostovanje Saše Bešlića
Autor: Silvana Vlačić, 23. 3. 2012.
U sklopu DON-a 14. ožujka u našoj je školi gostovao Saša Bešlić, šef kuhinje Grand Hotela Adriatic u Opatiji, član državne reprezentacije Hrvatskog kuharskog saveza, također i sudac na natjecanju The Emirates Salon Culinaire.
Našim je učenicima usmjerenja slastičar i kuhar prikazao film koji je sam snimio tijekom boravka u Dubaiju gdje je završio obuku na Emirates Academy u sedam najelitnijih hotela. Njih predvodi Burj Al Arab sa sedam zvjezdica koji nema klasičnu recepciju, već goste dočekuju batleri. Zanimljivo je da se u restoranu svako voće poslužuje zasebno i već izrezano, slastice su posipane zlatnim listićima ili zlatnom prašinom, a vitrine su osvijetljene svjetlima što gostu pruža poseban doživljaj. Najnoviji trend je posluživanje hrane na ledu. Vrlo je važan vizualni dojam, tako je restoran bogato ukrašen cvjetnim aražmanima, ali i dekoracijama od povrća i leda. Učenici su imali prilike vidjeti i slastice od čokolade čija ih je ljepota ostavila bez daha. Zahvaljujući prikazanom filmu i gostovanju poznatog kuhara učenici su upoznali način rada u ekskluzivnim hotelima Dubaija, saznali koliko se ulaže u zaposlenike i njihovo usavršavanje.
Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |