preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Gostovanje Saše Bešlića

Autor: Silvana Vlačić, 23. 3. 2012.

U sklopu DON-a 14. ožujka  u našoj je školi gostovao Saša Bešlić, šef kuhinje Grand Hotela Adriatic u Opatiji, član državne reprezentacije Hrvatskog kuharskog saveza, također i sudac na natjecanju The Emirates Salon Culinaire.

Našim je učenicima usmjerenja slastičar i kuhar prikazao film koji je sam snimio tijekom boravka u Dubaiju gdje je završio obuku na Emirates Academy u sedam najelitnijih hotela. Njih predvodi Burj Al Arab sa sedam zvjezdica koji nema klasičnu recepciju, već goste dočekuju batleri. Zanimljivo je da se u restoranu svako voće poslužuje zasebno i već izrezano, slastice su posipane zlatnim listićima ili zlatnom prašinom, a vitrine su osvijetljene svjetlima što gostu pruža poseban doživljaj. Najnoviji trend je posluživanje hrane na ledu. Vrlo je važan vizualni dojam, tako je restoran bogato ukrašen cvjetnim aražmanima, ali i dekoracijama od povrća i leda. Učenici su imali prilike vidjeti i slastice od čokolade čija ih je ljepota ostavila bez daha. Zahvaljujući prikazanom filmu i gostovanju poznatog kuhara učenici su upoznali način rada u ekskluzivnim hotelima Dubaija, saznali koliko se ulaže u zaposlenike i njihovo usavršavanje.

Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva

 




VIJESTI

Gostovanje Saše Bešlića

Autor: Silvana Vlačić, 23. 3. 2012.

U sklopu DON-a 14. ožujka  u našoj je školi gostovao Saša Bešlić, šef kuhinje Grand Hotela Adriatic u Opatiji, član državne reprezentacije Hrvatskog kuharskog saveza, također i sudac na natjecanju The Emirates Salon Culinaire.

Našim je učenicima usmjerenja slastičar i kuhar prikazao film koji je sam snimio tijekom boravka u Dubaiju gdje je završio obuku na Emirates Academy u sedam najelitnijih hotela. Njih predvodi Burj Al Arab sa sedam zvjezdica koji nema klasičnu recepciju, već goste dočekuju batleri. Zanimljivo je da se u restoranu svako voće poslužuje zasebno i već izrezano, slastice su posipane zlatnim listićima ili zlatnom prašinom, a vitrine su osvijetljene svjetlima što gostu pruža poseban doživljaj. Najnoviji trend je posluživanje hrane na ledu. Vrlo je važan vizualni dojam, tako je restoran bogato ukrašen cvjetnim aražmanima, ali i dekoracijama od povrća i leda. Učenici su imali prilike vidjeti i slastice od čokolade čija ih je ljepota ostavila bez daha. Zahvaljujući prikazanom filmu i gostovanju poznatog kuhara učenici su upoznali način rada u ekskluzivnim hotelima Dubaija, saznali koliko se ulaže u zaposlenike i njihovo usavršavanje.

Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju