Za sve mafinoljupce
Autor: Silvana Vlačić, 11. 4. 2012.
Učenice 2. razreda slastičara pripremale su muffine. Tipična je američka slastica koja se brzo pripremi u obliku tortice. Muffini mogu biti punjeni raznim nadjevima, ovisno o mašti. Najčešće su punjeni čokoladnim mrvicama, karamelom i borovnicama, ali postoje i muffini od kukuruznog brašna ili muffini sa sirom. Muffini su standardne veličine tako da mogu stati na dlan ruke odrasle osobe. Postoje i muffini u obliku lepinje pod nazivom Engleski muffini, ali tako ih zovu samo izvan Velike Britanije! Najstarije recepture za pripremu muffina pronađene su u američkim kuharicama iz 19. stoljeća.
Sastojci:
glatko brašno 500 g
mlijeko 1/2 l
jaja 3
soda bikarbona 2 žličice
šećer 300 g
vanilin šećer 1
rum
ulje 2 dcl
sjeckana čokolada 20 dkg
Priprema:
Pomiješamo brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer.
Jaja i šećer pjenasto istučemo te dodamo ulje, mlijeko, rum. Suhim sastojcima dodamo smjesu jaja, šećera, ulja, mlijeka i ruma i lagano izmiješamo. Kad je smjesa gotova, ulijemo je u kalupe za muffine i to 3/4 kalupa. Po vrhu pospemo sjeckanu čokoladu. Pečemo ih na temperaturi od 200°C.
Za sve mafinoljupce
Autor: Silvana Vlačić, 11. 4. 2012.
Učenice 2. razreda slastičara pripremale su muffine. Tipična je američka slastica koja se brzo pripremi u obliku tortice. Muffini mogu biti punjeni raznim nadjevima, ovisno o mašti. Najčešće su punjeni čokoladnim mrvicama, karamelom i borovnicama, ali postoje i muffini od kukuruznog brašna ili muffini sa sirom. Muffini su standardne veličine tako da mogu stati na dlan ruke odrasle osobe. Postoje i muffini u obliku lepinje pod nazivom Engleski muffini, ali tako ih zovu samo izvan Velike Britanije! Najstarije recepture za pripremu muffina pronađene su u američkim kuharicama iz 19. stoljeća.
Sastojci:
glatko brašno 500 g
mlijeko 1/2 l
jaja 3
soda bikarbona 2 žličice
šećer 300 g
vanilin šećer 1
rum
ulje 2 dcl
sjeckana čokolada 20 dkg
Priprema:
Pomiješamo brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer.
Jaja i šećer pjenasto istučemo te dodamo ulje, mlijeko, rum. Suhim sastojcima dodamo smjesu jaja, šećera, ulja, mlijeka i ruma i lagano izmiješamo. Kad je smjesa gotova, ulijemo je u kalupe za muffine i to 3/4 kalupa. Po vrhu pospemo sjeckanu čokoladu. Pečemo ih na temperaturi od 200°C.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |