preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Za sve mafinoljupce

Autor: Silvana Vlačić, 11. 4. 2012.

Učenice 2. razreda slastičara pripremale su muffine. Tipična je američka slastica koja se brzo pripremi u obliku tortice. Muffini mogu biti punjeni raznim nadjevima, ovisno o mašti. Najčešće su punjeni čokoladnim mrvicama, karamelom i borovnicama, ali postoje i muffini od kukuruznog brašna ili muffini sa sirom. Muffini su standardne veličine tako da mogu stati na dlan ruke odrasle osobe. Postoje i muffini u obliku lepinje pod nazivom Engleski muffini, ali tako ih zovu samo izvan Velike Britanije! Najstarije recepture za pripremu muffina pronađene su u američkim kuharicama iz 19. stoljeća.

 

Sastojci:

glatko brašno                    500 g                                
mlijeko                                    1/2 l
jaja                                          3

soda bikarbona                    2 žličice
šećer                                  300 g
vanilin šećer                         1
rum
ulje                                         2 dcl
sjeckana čokolada           20 dkg


 

Priprema:

Pomiješamo brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer.

Jaja i šećer pjenasto istučemo te dodamo ulje, mlijeko, rum. Suhim sastojcima dodamo smjesu jaja, šećera, ulja, mlijeka i ruma i lagano izmiješamo. Kad je smjesa gotova, ulijemo je u kalupe za muffine i to 3/4 kalupa. Po vrhu pospemo sjeckanu čokoladu. Pečemo ih na temperaturi od 200°C.

   

 

  

 

 

 

 




VIJESTI

Za sve mafinoljupce

Autor: Silvana Vlačić, 11. 4. 2012.

Učenice 2. razreda slastičara pripremale su muffine. Tipična je američka slastica koja se brzo pripremi u obliku tortice. Muffini mogu biti punjeni raznim nadjevima, ovisno o mašti. Najčešće su punjeni čokoladnim mrvicama, karamelom i borovnicama, ali postoje i muffini od kukuruznog brašna ili muffini sa sirom. Muffini su standardne veličine tako da mogu stati na dlan ruke odrasle osobe. Postoje i muffini u obliku lepinje pod nazivom Engleski muffini, ali tako ih zovu samo izvan Velike Britanije! Najstarije recepture za pripremu muffina pronađene su u američkim kuharicama iz 19. stoljeća.

 

Sastojci:

glatko brašno                    500 g                                
mlijeko                                    1/2 l
jaja                                          3

soda bikarbona                    2 žličice
šećer                                  300 g
vanilin šećer                         1
rum
ulje                                         2 dcl
sjeckana čokolada           20 dkg


 

Priprema:

Pomiješamo brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer.

Jaja i šećer pjenasto istučemo te dodamo ulje, mlijeko, rum. Suhim sastojcima dodamo smjesu jaja, šećera, ulja, mlijeka i ruma i lagano izmiješamo. Kad je smjesa gotova, ulijemo je u kalupe za muffine i to 3/4 kalupa. Po vrhu pospemo sjeckanu čokoladu. Pečemo ih na temperaturi od 200°C.

   

 

  

 

 

 

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju