Predstavljanje istarske kuhinje u Subotici
Autor: Josip Klarić, 4. 5. 2012.
27.-28. travnja 2012.
Na poziv Ekonomske škole „Bosa Miličević“ iz Subotice, u tom su vojvođanskom gradu boravili predstavnici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića od 26. do 29. travnja 2012.
Povod susretu bila je mediteranska večer u hotelu „Galerija“ na kojoj su učenici i nastavnici porečke škole predstavili istarsku kuhinju. Na put za Suboticu krenuli su učenici drugog razreda programa za zanimanje kuhar Valentino Jerman, Ivan Pinčan i Ivan Augustinović, pratili su ih stručni učitelj kuharstva Željan Peloža, suradnica u nastavi za ugostiteljsko posluživanje Sanja Pilato i ravnateljica Vesna Baranašić.
Predstavljanje istarske kuhinje u Subotici četvrta je zajednička aktivnost dviju škola u petogodišnjoj suradnji pa je i susret s kolegama bio srdačan, budući da su kontakti i poznanstva postali prijateljstva. Na početku susreta nakana za nastavkom suradnje formalizirana je potpisivanjem Sporazuma o suradnji u lijepom secesijskom zdanju subotičke gradske vijećnice. Potpisali su ga ravnatelj škole domaćina Igor Bem i ravnateljica porečke škole Vesna Baranašić u nazočnosti savjetnice gradonačelnika za obrazovanje i kulturu Ljubice Kiselički i člana Gradskog vijeća Slobodana Čampraga. Svečani čin potpisivanja popratili su svi važniji mediji unatoč činjenici da su se u Subotici u isto vrijeme održavali brojni predizborni skupovi i da ju je u isto vrijeme posjetio mađarski premijer.
Predstavljanje istarske kuhinje na mediteranskoj večeri u hotelu „Galerija“ bila je središnji događaj i glavni zadatak porečkih učenika i nastavnika. Gostima, kojih je bilo oko tri stotine, ponuđena su najpoznatija istarska riblja jela, tradicijska jela od domaće tjestenine, kao i suhomesnati proizvodi s neizostavnim istarskim pršutom. Uz to su poslužena porečka vina. Glavninu namirnica osigurao je domaćin, a upotpunjene su vrijednim donacijama istarskih proizvođača. Mladi su porečki kuhari iskazali vrhunsko umijeće u pripremi zahtjevnoga menija u čemu im je pomoglo osoblje hotela, kao i učenici i nastavnici subotičke škole. Večer je protekla u iznimno ugodnom ozračju, dobrom raspoloženju i srdačnoj komunikaciji uz bogatu trpezu.
Nakon uspješno odrađenoga zadatka u subotu je uslijedilo opuštanje, razonoda i obilazak, prema željama i sklonostima: šoping na subotičkom „buvljaku“, posjet Tavankutu i upoznavanje s izradom slika i ukrasnih predmeta od slame u tamošnjoj osnovnoj školi „Matija Gubec“, obilazak ergele Kelebija i ugodna šetnja obalom jezera Palić u društvu ljubaznih domaćina.
Porečani su se vratili puni dojmova i vrijednih iskustava, sa željom da učenicima i nastavnicima subotičke škole organiziraju uzvratni posjet na jesen.
Predstavljanje istarske kuhinje u Subotici
Autor: Josip Klarić, 4. 5. 2012.
27.-28. travnja 2012.
Na poziv Ekonomske škole „Bosa Miličević“ iz Subotice, u tom su vojvođanskom gradu boravili predstavnici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića od 26. do 29. travnja 2012.
Povod susretu bila je mediteranska večer u hotelu „Galerija“ na kojoj su učenici i nastavnici porečke škole predstavili istarsku kuhinju. Na put za Suboticu krenuli su učenici drugog razreda programa za zanimanje kuhar Valentino Jerman, Ivan Pinčan i Ivan Augustinović, pratili su ih stručni učitelj kuharstva Željan Peloža, suradnica u nastavi za ugostiteljsko posluživanje Sanja Pilato i ravnateljica Vesna Baranašić.
Predstavljanje istarske kuhinje u Subotici četvrta je zajednička aktivnost dviju škola u petogodišnjoj suradnji pa je i susret s kolegama bio srdačan, budući da su kontakti i poznanstva postali prijateljstva. Na početku susreta nakana za nastavkom suradnje formalizirana je potpisivanjem Sporazuma o suradnji u lijepom secesijskom zdanju subotičke gradske vijećnice. Potpisali su ga ravnatelj škole domaćina Igor Bem i ravnateljica porečke škole Vesna Baranašić u nazočnosti savjetnice gradonačelnika za obrazovanje i kulturu Ljubice Kiselički i člana Gradskog vijeća Slobodana Čampraga. Svečani čin potpisivanja popratili su svi važniji mediji unatoč činjenici da su se u Subotici u isto vrijeme održavali brojni predizborni skupovi i da ju je u isto vrijeme posjetio mađarski premijer.
Predstavljanje istarske kuhinje na mediteranskoj večeri u hotelu „Galerija“ bila je središnji događaj i glavni zadatak porečkih učenika i nastavnika. Gostima, kojih je bilo oko tri stotine, ponuđena su najpoznatija istarska riblja jela, tradicijska jela od domaće tjestenine, kao i suhomesnati proizvodi s neizostavnim istarskim pršutom. Uz to su poslužena porečka vina. Glavninu namirnica osigurao je domaćin, a upotpunjene su vrijednim donacijama istarskih proizvođača. Mladi su porečki kuhari iskazali vrhunsko umijeće u pripremi zahtjevnoga menija u čemu im je pomoglo osoblje hotela, kao i učenici i nastavnici subotičke škole. Večer je protekla u iznimno ugodnom ozračju, dobrom raspoloženju i srdačnoj komunikaciji uz bogatu trpezu.
Nakon uspješno odrađenoga zadatka u subotu je uslijedilo opuštanje, razonoda i obilazak, prema željama i sklonostima: šoping na subotičkom „buvljaku“, posjet Tavankutu i upoznavanje s izradom slika i ukrasnih predmeta od slame u tamošnjoj osnovnoj školi „Matija Gubec“, obilazak ergele Kelebija i ugodna šetnja obalom jezera Palić u društvu ljubaznih domaćina.
Porečani su se vratili puni dojmova i vrijednih iskustava, sa željom da učenicima i nastavnicima subotičke škole organiziraju uzvratni posjet na jesen.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |