preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Gostovanje učenika i nastavnika iz Subotice

Autor: Silvana Vlačić, 26. 10. 2012.

Od 25. do 28. listopada 2012. gosti Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića bit će 5 učenika, 2 nastavnika i ravnatelj Ekonomske i ugostiteljske škole „Bosa Milićević“ iz Subotice.

Suradnja dviju škola započela je još 2009. na međunarodnom projektu „Za stolom Franje Josipa“ u kojem su sudjelovale još škole članice ACES-a (Academy of Central European Schools) iz Mađarske, Austrije i Slovačke. Tema projekta za koji je natječaj raspisan 2008. godine bio je „Naučiti kako živjeti zajedno: Međukulturalni dijalog u Europi“. Nakon toga slijedi prvo gostovanje subotičkih učenika i nastavnika u prosincu 2010. u porečkoj školi i suradnja dvije škole u edukativnom projektu „Razvijajmo toleranciju-poštujmo različitost“ koji je nagrađen u okviru ACES-a (Accademy of Central European Schools) i Erste zaklade iz Beča. Učenici i nastavnici naše škole u uzvratnom su susretu bili u veljači 2011. Suradnja je rezultirala međusobnim upoznavanjem, razmjenom iskustava, osmišljavanjem zanimljivih radionica, te snimanjem dokumentarnog filma koji će biti predstavljen u petak, 26. listopada u Vinskom podrumu Istarske sabornice u 19 sati. U petak su u kabinetima kuharstva i slastičarstva učenici zajedno pripremali gastronomske specijalitete svoga zavičaja, a predstavit će ih pod imenom Predstavimo gastronomsku baštinu svoga zavičaja. Nastavnik kuharstva Sajko Deže iz subotičke škole pojasnio nam je što su učenici i nastavnici pripremali: „Predstavljamo tradicionalnu vojvođansku kuhinju, stoga smo pripremili predjelo Vojvođansku zakusku koja se sastoji od suhomesnatih proizvoda kao što su vojvođanski kulen, sremska kobasica, kajmak, slani sir i slanina, a poslužuje se s ljutim papričicama, zatim slijedi glavno jelo Svinjski file na vojvođanski način, podloga mu je toči od krompira, file je pržen i garniran s kruškama u sosu od višanja. Slijedi Som na đuveču preliven sosom od pečenih paprika. Od slatkog napravili smo Bunjevačke fanke punjene pekmezom od marelica ili šljiva.“

 




VIJESTI

Gostovanje učenika i nastavnika iz Subotice

Autor: Silvana Vlačić, 26. 10. 2012.

Od 25. do 28. listopada 2012. gosti Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića bit će 5 učenika, 2 nastavnika i ravnatelj Ekonomske i ugostiteljske škole „Bosa Milićević“ iz Subotice.

Suradnja dviju škola započela je još 2009. na međunarodnom projektu „Za stolom Franje Josipa“ u kojem su sudjelovale još škole članice ACES-a (Academy of Central European Schools) iz Mađarske, Austrije i Slovačke. Tema projekta za koji je natječaj raspisan 2008. godine bio je „Naučiti kako živjeti zajedno: Međukulturalni dijalog u Europi“. Nakon toga slijedi prvo gostovanje subotičkih učenika i nastavnika u prosincu 2010. u porečkoj školi i suradnja dvije škole u edukativnom projektu „Razvijajmo toleranciju-poštujmo različitost“ koji je nagrađen u okviru ACES-a (Accademy of Central European Schools) i Erste zaklade iz Beča. Učenici i nastavnici naše škole u uzvratnom su susretu bili u veljači 2011. Suradnja je rezultirala međusobnim upoznavanjem, razmjenom iskustava, osmišljavanjem zanimljivih radionica, te snimanjem dokumentarnog filma koji će biti predstavljen u petak, 26. listopada u Vinskom podrumu Istarske sabornice u 19 sati. U petak su u kabinetima kuharstva i slastičarstva učenici zajedno pripremali gastronomske specijalitete svoga zavičaja, a predstavit će ih pod imenom Predstavimo gastronomsku baštinu svoga zavičaja. Nastavnik kuharstva Sajko Deže iz subotičke škole pojasnio nam je što su učenici i nastavnici pripremali: „Predstavljamo tradicionalnu vojvođansku kuhinju, stoga smo pripremili predjelo Vojvođansku zakusku koja se sastoji od suhomesnatih proizvoda kao što su vojvođanski kulen, sremska kobasica, kajmak, slani sir i slanina, a poslužuje se s ljutim papričicama, zatim slijedi glavno jelo Svinjski file na vojvođanski način, podloga mu je toči od krompira, file je pržen i garniran s kruškama u sosu od višanja. Slijedi Som na đuveču preliven sosom od pečenih paprika. Od slatkog napravili smo Bunjevačke fanke punjene pekmezom od marelica ili šljiva.“

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju