Natjecanje u pripremi slastica
Autor: Silvana Vlačić, 21. 11. 2012.
U zajednici Talijana Novigrad održano je u subotu, 17. studenoga osmo natjecanje u pripremi slastica, u dvije kategorije: za domaćice i za profesionalce. Učenice trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč Ivana Miljak i Mateja Jakus natjecale su se u kategoriji profesionalaca pod mentorstvom stručne učiteljice slastičarstva Biserke Udovičić.
Iako predstavnici naše škole već niz godina sudjeluju na ovom veselom natjecanju i druženju koje organizira društvo Slow food, prvi puta ove godine za svoje su sudjelovanje nagrađeni, i to s dvije nagrade: treće mjesto u kategoriji profesionalaca i posebnom nagradom za najukusniju slasticu. Trećim su mjestom nagrađeni tamni i bijeli čokoladni tartufi, a najukusnije su bile čokoladne praline. Ocjenjivalo ih je reprezentativno i kompetentno povjerenstvo: Giovanni Cernogoraz i Massimo Fabbrizi, osvajači zlatne i srebrne olimpijske medalje u gađanju pokretnih meta, Antonella Vraničić, tršćanska hotelijerka i članica Talijanske kulinarske akademije, Sergio Nesich, enogastronomski ekspert iz Trsta, Doris Cerin Otočan, poznata istarska restoraterka i Ivona Orlić, etnologinja u Etnografskom muzeju Istre.
Čestitke djevojkama i njihovoj učiteljici!
Ravnateljica Vesna Baranašić, prof.
Natjecanje u pripremi slastica
Autor: Silvana Vlačić, 21. 11. 2012.
U zajednici Talijana Novigrad održano je u subotu, 17. studenoga osmo natjecanje u pripremi slastica, u dvije kategorije: za domaćice i za profesionalce. Učenice trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč Ivana Miljak i Mateja Jakus natjecale su se u kategoriji profesionalaca pod mentorstvom stručne učiteljice slastičarstva Biserke Udovičić.
Iako predstavnici naše škole već niz godina sudjeluju na ovom veselom natjecanju i druženju koje organizira društvo Slow food, prvi puta ove godine za svoje su sudjelovanje nagrađeni, i to s dvije nagrade: treće mjesto u kategoriji profesionalaca i posebnom nagradom za najukusniju slasticu. Trećim su mjestom nagrađeni tamni i bijeli čokoladni tartufi, a najukusnije su bile čokoladne praline. Ocjenjivalo ih je reprezentativno i kompetentno povjerenstvo: Giovanni Cernogoraz i Massimo Fabbrizi, osvajači zlatne i srebrne olimpijske medalje u gađanju pokretnih meta, Antonella Vraničić, tršćanska hotelijerka i članica Talijanske kulinarske akademije, Sergio Nesich, enogastronomski ekspert iz Trsta, Doris Cerin Otočan, poznata istarska restoraterka i Ivona Orlić, etnologinja u Etnografskom muzeju Istre.
Čestitke djevojkama i njihovoj učiteljici!
Ravnateljica Vesna Baranašić, prof.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |