preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Natjecanje u pripremi slastica

Autor: Silvana Vlačić, 21. 11. 2012.

U zajednici Talijana Novigrad održano je u subotu, 17. studenoga osmo natjecanje u pripremi slastica, u dvije kategorije: za domaćice i za profesionalce. Učenice trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč Ivana Miljak i Mateja Jakus natjecale su se u kategoriji profesionalaca pod mentorstvom stručne učiteljice slastičarstva Biserke Udovičić.

Iako predstavnici naše škole već niz godina sudjeluju na ovom veselom natjecanju i druženju koje organizira društvo Slow food, prvi puta ove godine za svoje su sudjelovanje nagrađeni, i to s dvije nagrade: treće mjesto u kategoriji profesionalaca i posebnom nagradom za najukusniju slasticu. Trećim su mjestom nagrađeni tamni i bijeli čokoladni tartufi, a najukusnije su bile čokoladne praline. Ocjenjivalo ih je reprezentativno i kompetentno povjerenstvo: Giovanni Cernogoraz i Massimo Fabbrizi, osvajači zlatne i srebrne olimpijske medalje u gađanju pokretnih meta, Antonella Vraničić, tršćanska hotelijerka i članica Talijanske kulinarske akademije, Sergio Nesich, enogastronomski ekspert iz Trsta, Doris Cerin Otočan, poznata istarska restoraterka i Ivona Orlić, etnologinja u Etnografskom muzeju Istre.

Čestitke djevojkama i njihovoj učiteljici!

Ravnateljica Vesna Baranašić, prof.

 




VIJESTI

Natjecanje u pripremi slastica

Autor: Silvana Vlačić, 21. 11. 2012.

U zajednici Talijana Novigrad održano je u subotu, 17. studenoga osmo natjecanje u pripremi slastica, u dvije kategorije: za domaćice i za profesionalce. Učenice trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč Ivana Miljak i Mateja Jakus natjecale su se u kategoriji profesionalaca pod mentorstvom stručne učiteljice slastičarstva Biserke Udovičić.

Iako predstavnici naše škole već niz godina sudjeluju na ovom veselom natjecanju i druženju koje organizira društvo Slow food, prvi puta ove godine za svoje su sudjelovanje nagrađeni, i to s dvije nagrade: treće mjesto u kategoriji profesionalaca i posebnom nagradom za najukusniju slasticu. Trećim su mjestom nagrađeni tamni i bijeli čokoladni tartufi, a najukusnije su bile čokoladne praline. Ocjenjivalo ih je reprezentativno i kompetentno povjerenstvo: Giovanni Cernogoraz i Massimo Fabbrizi, osvajači zlatne i srebrne olimpijske medalje u gađanju pokretnih meta, Antonella Vraničić, tršćanska hotelijerka i članica Talijanske kulinarske akademije, Sergio Nesich, enogastronomski ekspert iz Trsta, Doris Cerin Otočan, poznata istarska restoraterka i Ivona Orlić, etnologinja u Etnografskom muzeju Istre.

Čestitke djevojkama i njihovoj učiteljici!

Ravnateljica Vesna Baranašić, prof.

 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju