preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Izvješće o radionicama "Sutra radim, praksom do uspjeha"

Autor: Milena Cvitan, 12. 4. 2013.

Nakon uspješno finalizirale radionice IPA projekta Komponente IV - Razvoj ljudskih resursa "Sutra radim, praksom do uspjeha" donosimo vam izvješće o svim održanim radionicama ukratko.

Nakon 7 održanih radionica u periodu od 18. veljače do 11. ožujka 2013. sjedinjenih u projektu  vrijednosti 172.914,41 tisuća eura operativnog programa IPA Komponente IV – Razvoj ljudskih resursa pod nazivom „Sutra  radim – praksom do uspjeha“ u cilju modernizacije školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada, podnosimo detaljnije izvješće o istima.

Radionice su se održale u Turističko ugostiteljskoj školi Poreč, u prostorijama Udruženja obrtnika u Poreču, u Gospodarskoj školi u Bujama te Ugostiteljskoj školi u Opatiji pod vodstvom sljedećih predavača: dipl. ing. el. Maja Jukić, vrhunski chef kuhinje Saša Bešlić, dr. sc. Petar Bezinović, dipl. ing. prehr. tehn. Nives Brečević, dipl. sanit. Ing. Sunčica Matanić Stojanović te dr. med. Olga Dabović Rac.

Prva je radionica održana u Obrtničkom domu dana 18.02. pod vodstvom predavača Maje Jukić na temu „Kurikulum i ishodi učenja“ na kojoj je prisustvovalo 46 nastavnika. Ciljevi ove radionice su bili višestruki, a možemo izdvojiti sljedeće: upoznati se s pojmom kurikuluma škole, analizirati Nacionalni okvirni kurikulum i HKO, provesti SWOT analizu svoje škole, osvijestiti potrebu za novim paradigmama obrazovanja.

Drugu i treću radionicu održao je predavač Petar Bezinović u Gospodarskoj školi u Bujama dana 23.03. na temu „Opažanje i unaprjeđivanje školske nastave“. Ciljevi ovih radionica bili su prikazati i razmotriti kolegijalno opažanje nastave kao oblika međusobne podrške nastavnika u razvijanju njihovih nastavničkih kompetencija. Prisustvovalo je 36 nastavnika.

Četvrta se radionica odvijala dana 25.02. u prostorijama Udruženja obrtnika u Poreču od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na kojoj je bio nazočan 21 nastavnik. Ova je radionica bila veoma specifična iz razloga što je tema bila Nutricionizam  te se temeljila na predavanju o vrstama hrane, načinima obrade hrane u cilju očuvanja nutritivnih vrijednosti te osnovnih karakteristikama prehrane predškolske djece, školske djece i adolescenata.

U opatijskoj Ugostiteljskoj školi 27. veljače održala se peta radionica koja je također bila veoma specifičnog karaktera iz razloga što je 17 nastavnika TUŠ Antona Štifanića i UŠ Opatije imalo priliku okušati se u dekoriranju voća i povrća pod vodstvom vrhunskog chefa  Saše Bešlića, šefa kuhinje u Grand hotelu Adriatic.

U Poreču je predavač Maja Jukić održala zadnje dvije radionice na temu: „Kompetencija nastavnika za 21. stoljeće“ te „Metode učenja i poučavanja usmjerene na polaznika i njegovo dostignuće propisanih ishoda učenja“. Na ovim je pak radionicama prisustvovalo 38 nastavnika dana 05.ožujka, dok je dana 11. ožujka bilo 35 prisutnih. Teme su bile vrlo zanimljive jer su sudionici imali prilike čuti ponešto o stilovima učenja, upoznati se sa standardima zanimanja, standardima kvalifikacije i kurikulumom, kao i profilom sektora, upoznati se s teorijom izbora, prisjetiti se važnosti kvalitetnih međuljudskih odnosa i profesionalne suradnje, naučiti nešto o strategijama učenja…

Nakon uspješne realizacije ovog projekta sufinanciranog sredstvima Europske Unije, svakako se nadamo da ćemo imati još takvih bogatih projekata koji će svake godine bilježiti sve više sudionika.

        

        




VIJESTI

Izvješće o radionicama "Sutra radim, praksom do uspjeha"

Autor: Milena Cvitan, 12. 4. 2013.

Nakon uspješno finalizirale radionice IPA projekta Komponente IV - Razvoj ljudskih resursa "Sutra radim, praksom do uspjeha" donosimo vam izvješće o svim održanim radionicama ukratko.

Nakon 7 održanih radionica u periodu od 18. veljače do 11. ožujka 2013. sjedinjenih u projektu  vrijednosti 172.914,41 tisuća eura operativnog programa IPA Komponente IV – Razvoj ljudskih resursa pod nazivom „Sutra  radim – praksom do uspjeha“ u cilju modernizacije školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada, podnosimo detaljnije izvješće o istima.

Radionice su se održale u Turističko ugostiteljskoj školi Poreč, u prostorijama Udruženja obrtnika u Poreču, u Gospodarskoj školi u Bujama te Ugostiteljskoj školi u Opatiji pod vodstvom sljedećih predavača: dipl. ing. el. Maja Jukić, vrhunski chef kuhinje Saša Bešlić, dr. sc. Petar Bezinović, dipl. ing. prehr. tehn. Nives Brečević, dipl. sanit. Ing. Sunčica Matanić Stojanović te dr. med. Olga Dabović Rac.

Prva je radionica održana u Obrtničkom domu dana 18.02. pod vodstvom predavača Maje Jukić na temu „Kurikulum i ishodi učenja“ na kojoj je prisustvovalo 46 nastavnika. Ciljevi ove radionice su bili višestruki, a možemo izdvojiti sljedeće: upoznati se s pojmom kurikuluma škole, analizirati Nacionalni okvirni kurikulum i HKO, provesti SWOT analizu svoje škole, osvijestiti potrebu za novim paradigmama obrazovanja.

Drugu i treću radionicu održao je predavač Petar Bezinović u Gospodarskoj školi u Bujama dana 23.03. na temu „Opažanje i unaprjeđivanje školske nastave“. Ciljevi ovih radionica bili su prikazati i razmotriti kolegijalno opažanje nastave kao oblika međusobne podrške nastavnika u razvijanju njihovih nastavničkih kompetencija. Prisustvovalo je 36 nastavnika.

Četvrta se radionica odvijala dana 25.02. u prostorijama Udruženja obrtnika u Poreču od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na kojoj je bio nazočan 21 nastavnik. Ova je radionica bila veoma specifična iz razloga što je tema bila Nutricionizam  te se temeljila na predavanju o vrstama hrane, načinima obrade hrane u cilju očuvanja nutritivnih vrijednosti te osnovnih karakteristikama prehrane predškolske djece, školske djece i adolescenata.

U opatijskoj Ugostiteljskoj školi 27. veljače održala se peta radionica koja je također bila veoma specifičnog karaktera iz razloga što je 17 nastavnika TUŠ Antona Štifanića i UŠ Opatije imalo priliku okušati se u dekoriranju voća i povrća pod vodstvom vrhunskog chefa  Saše Bešlića, šefa kuhinje u Grand hotelu Adriatic.

U Poreču je predavač Maja Jukić održala zadnje dvije radionice na temu: „Kompetencija nastavnika za 21. stoljeće“ te „Metode učenja i poučavanja usmjerene na polaznika i njegovo dostignuće propisanih ishoda učenja“. Na ovim je pak radionicama prisustvovalo 38 nastavnika dana 05.ožujka, dok je dana 11. ožujka bilo 35 prisutnih. Teme su bile vrlo zanimljive jer su sudionici imali prilike čuti ponešto o stilovima učenja, upoznati se sa standardima zanimanja, standardima kvalifikacije i kurikulumom, kao i profilom sektora, upoznati se s teorijom izbora, prisjetiti se važnosti kvalitetnih međuljudskih odnosa i profesionalne suradnje, naučiti nešto o strategijama učenja…

Nakon uspješne realizacije ovog projekta sufinanciranog sredstvima Europske Unije, svakako se nadamo da ćemo imati još takvih bogatih projekata koji će svake godine bilježiti sve više sudionika.

        

        




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju