Vijesti
Seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji
Autor: Silvana Vlačić, 2. 10. 2008.
Započeo seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji. Sudionici seminara su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč organizira dvodnevni seminar (2. i 3. listopada) na temu: „Bijeli tartuf: od tradicije prema suvremenoj gastronomiji“. Sudionici seminara su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Seminar subvencionira AEHT (Association européenne des écoles d’hôtellerie et de tourisme) sa sjedištem u Luksemburgu, čiji je predsjednik Louis Robert ujedno i sudionik seminara. Stručnu i organizacijsku pomoć u provedbi programa Školi je pružila udruga „Bioistra“.
Program seminara započinje u četvrtak, 2. listopada u 9,00 sati u hotelu„Parentium“. Skup će uz ravnateljicu Škole Vesnu Baranašić, pozdraviti pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Denis Ivošević, dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor Ureda TZ Poreča Nenad Velenik. O bijelom tartufu kao endemskoj vrsti i njegovoj ulozi u gastronomiji govorit će mr. sci. Vlasta Radoičić.
Nakon jutarnjeg dijela, slijedi posjet Školi s prigodnim ručkom i prezentacijom Škole. Popodne je predviđen razgled povijesne gradske jezgre s naglaskom na kulturu stola i življenja u Poreču kroz povijest. Sudionike će kroz grad provesti djelatnici Zavičajnog muzeja Poreštine.
U petak 3. listopada predviđen je terenski dio seminara koji uključuje posjet pogonu za preradu tartufa u Plovaniji, degustaciju vina i maslinova ulja, obilazak i ručak u Motovunu, te pokazno traženje tartufa u Livadama.
VIJESTI
Seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji
Autor: Silvana Vlačić, 2. 10. 2008.
Započeo seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji. Sudionici seminara su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč organizira dvodnevni seminar (2. i 3. listopada) na temu: „Bijeli tartuf: od tradicije prema suvremenoj gastronomiji“. Sudionici seminara su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Seminar subvencionira AEHT (Association européenne des écoles d’hôtellerie et de tourisme) sa sjedištem u Luksemburgu, čiji je predsjednik Louis Robert ujedno i sudionik seminara. Stručnu i organizacijsku pomoć u provedbi programa Školi je pružila udruga „Bioistra“.
Program seminara započinje u četvrtak, 2. listopada u 9,00 sati u hotelu„Parentium“. Skup će uz ravnateljicu Škole Vesnu Baranašić, pozdraviti pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Denis Ivošević, dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor Ureda TZ Poreča Nenad Velenik. O bijelom tartufu kao endemskoj vrsti i njegovoj ulozi u gastronomiji govorit će mr. sci. Vlasta Radoičić.
Nakon jutarnjeg dijela, slijedi posjet Školi s prigodnim ručkom i prezentacijom Škole. Popodne je predviđen razgled povijesne gradske jezgre s naglaskom na kulturu stola i življenja u Poreču kroz povijest. Sudionike će kroz grad provesti djelatnici Zavičajnog muzeja Poreštine.
U petak 3. listopada predviđen je terenski dio seminara koji uključuje posjet pogonu za preradu tartufa u Plovaniji, degustaciju vina i maslinova ulja, obilazak i ručak u Motovunu, te pokazno traženje tartufa u Livadama.
Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Korisni linkovi
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |
Arhiva dokumenata