preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

"Taste Texas in Croatia“ – „Okusi Teksas u Istri“

Autor: Milena Cvitan, 17. 10. 2013.

U razdoblju od 03. do 06. listopada 2013. održana je u vrsarskom resortu Belvedere gastro manifestacija „Taste Texas in Croatia“ – „Okusi Teksas u Istri“ na kojoj su prisustvovali i učenici naše škole.

Gostovanje desetero američkih master chefova, članova američkog ogranka svjetske organizacije World Master Chef Society inicirao je chef Paulo Šverko iz vrsarskog restorana Fančita, a podršku su pružili općinska Turistička zajednica i Maistra te je manifestacija prerasla u zanimljiv događaj koji je uz gastro-turističku, imao i edukativnu stranu.

Masterchef Andre J. Bedouert svoju je publiku, sastavljenu od učenika ugostiteljskih škola iz Pule, Poreča i Rovinja te kuhara iz Maistre i nekoliko istarskih restorana, kroz svoju radionicu upoznao s osnovnim razlikama među vrstama čili papričica (kojih čak ima 10). Učenici su se nadalje upoznali s pripremom jela i slastica koristeći razne začine, čili papričice, vasabi paste u kombinaciji s istarskim namirnicama.

Učenice naše škole Merklin Karin i Alison Klarić iz 2. razreda kuhara pod vodstvom Shari Carlson imale su prilike raditi na pripremi raznih slastica (uz korištenje pikante čokolade, raznih paprenjaka), dok su učenici 3. razreda kuhara Emanuel Srdoč, Verner Jugovac i Loris Starić uz upute vrsnih master chefova Andre Bedoureta, Salvatora Gisella, Morrisa Salerna i Davida Sokola pripremali jela autohtone istarske kuhinje na teksaški način (radili su umake od chilija, pire od slatkog krumpira –batate, rolade od piletine umotane u list kukuruza…).

Utisci koje su vrlo pristupačni master chefovi ostavili na učenike su uistinu pozitivni jer su imali prilike naučiti nešto potpuno novo u kombiniranju namirnica i začina, ali su imali i prilike vidjeti kolika se pažnja, ali i kreativnost mora pridati pripremi jela ako se žele postići vrhunski rezultati.

Ove su radionice bile izuzetno edukativne te su učenici i više nego zadovoljni što su mogli prisustvovati ovakvom događaju te su izrazili želju da ovakvih radionica bude čim više. 

            

                         




VIJESTI

"Taste Texas in Croatia“ – „Okusi Teksas u Istri“

Autor: Milena Cvitan, 17. 10. 2013.

U razdoblju od 03. do 06. listopada 2013. održana je u vrsarskom resortu Belvedere gastro manifestacija „Taste Texas in Croatia“ – „Okusi Teksas u Istri“ na kojoj su prisustvovali i učenici naše škole.

Gostovanje desetero američkih master chefova, članova američkog ogranka svjetske organizacije World Master Chef Society inicirao je chef Paulo Šverko iz vrsarskog restorana Fančita, a podršku su pružili općinska Turistička zajednica i Maistra te je manifestacija prerasla u zanimljiv događaj koji je uz gastro-turističku, imao i edukativnu stranu.

Masterchef Andre J. Bedouert svoju je publiku, sastavljenu od učenika ugostiteljskih škola iz Pule, Poreča i Rovinja te kuhara iz Maistre i nekoliko istarskih restorana, kroz svoju radionicu upoznao s osnovnim razlikama među vrstama čili papričica (kojih čak ima 10). Učenici su se nadalje upoznali s pripremom jela i slastica koristeći razne začine, čili papričice, vasabi paste u kombinaciji s istarskim namirnicama.

Učenice naše škole Merklin Karin i Alison Klarić iz 2. razreda kuhara pod vodstvom Shari Carlson imale su prilike raditi na pripremi raznih slastica (uz korištenje pikante čokolade, raznih paprenjaka), dok su učenici 3. razreda kuhara Emanuel Srdoč, Verner Jugovac i Loris Starić uz upute vrsnih master chefova Andre Bedoureta, Salvatora Gisella, Morrisa Salerna i Davida Sokola pripremali jela autohtone istarske kuhinje na teksaški način (radili su umake od chilija, pire od slatkog krumpira –batate, rolade od piletine umotane u list kukuruza…).

Utisci koje su vrlo pristupačni master chefovi ostavili na učenike su uistinu pozitivni jer su imali prilike naučiti nešto potpuno novo u kombiniranju namirnica i začina, ali su imali i prilike vidjeti kolika se pažnja, ali i kreativnost mora pridati pripremi jela ako se žele postići vrhunski rezultati.

Ove su radionice bile izuzetno edukativne te su učenici i više nego zadovoljni što su mogli prisustvovati ovakvom događaju te su izrazili želju da ovakvih radionica bude čim više. 

            

                         




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju