preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji

Autor: Silvana Vlačić, 2. 10. 2008.

 

Održan seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji. Sudionici seminara bili su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

 

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč organizirala je  dvodnevni seminar (2. i 3. listopada) na temu: „Bijeli tartuf: od tradicije prema suvremenoj gastronomiji“. Sudionici seminara bili  su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Seminar je subvencionirao AEHT (Association européenne des écoles d’hôtellerie et de tourisme) sa sjedištem u Luksemburgu, čiji je predsjednik Louis Robert ujedno bio i sudionik seminara. Stručnu i organizacijsku pomoć u provedbi programa Školi je pružila udruga „Bioistra“.
Program seminara započeo je u četvrtak, 2. listopada u 9,00 sati u hotelu„Parentium“. Skup je uz ravnateljicu Škole Vesnu  Baranašić, pozdravio pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Denis Ivošević, dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor Ureda TZ Poreča Nenad Velenik. O bijelom tartufu kao endemskoj vrsti i njegovoj ulozi u gastronomiji govorila je mr. sci. Vlasta Radoičić.
Nakon jutarnjeg dijela, slijedio je posjet Školi s prigodnim ručkom i prezentacijom Škole, a popodne razgled povijesne gradske jezgre s naglaskom na kulturu stola i življenja u Poreču  kroz povijest. Sudionike su kroz grad proveli djelatnici Zavičajnog muzeja Poreštine.
U petak 3. listopada održan je terenski dio seminara koji se sastojao od posjeta pogonu za preradu tartufa u Plovaniji, degustacije vina i maslinova ulja, obilaska i ručka  u Motovunu, te pokaznog traženja tartufa u Livadama.
 
Dojmove s dvodnevnog druženja i atmosferu seminara najbolje  će pokazati fotografije…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




VIJESTI

Seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji

Autor: Silvana Vlačić, 2. 10. 2008.

 

Održan seminar o bijelom tartufu u tradicionalnoj i suvremenoj gastronomiji. Sudionici seminara bili su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

 

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč organizirala je  dvodnevni seminar (2. i 3. listopada) na temu: „Bijeli tartuf: od tradicije prema suvremenoj gastronomiji“. Sudionici seminara bili  su nastavnici stručnih predmeta i ravnatelji ugostiteljsko-turističkih škola iz Italije, Luksemburga, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Seminar je subvencionirao AEHT (Association européenne des écoles d’hôtellerie et de tourisme) sa sjedištem u Luksemburgu, čiji je predsjednik Louis Robert ujedno bio i sudionik seminara. Stručnu i organizacijsku pomoć u provedbi programa Školi je pružila udruga „Bioistra“.
Program seminara započeo je u četvrtak, 2. listopada u 9,00 sati u hotelu„Parentium“. Skup je uz ravnateljicu Škole Vesnu  Baranašić, pozdravio pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Denis Ivošević, dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor Ureda TZ Poreča Nenad Velenik. O bijelom tartufu kao endemskoj vrsti i njegovoj ulozi u gastronomiji govorila je mr. sci. Vlasta Radoičić.
Nakon jutarnjeg dijela, slijedio je posjet Školi s prigodnim ručkom i prezentacijom Škole, a popodne razgled povijesne gradske jezgre s naglaskom na kulturu stola i življenja u Poreču  kroz povijest. Sudionike su kroz grad proveli djelatnici Zavičajnog muzeja Poreštine.
U petak 3. listopada održan je terenski dio seminara koji se sastojao od posjeta pogonu za preradu tartufa u Plovaniji, degustacije vina i maslinova ulja, obilaska i ručka  u Motovunu, te pokaznog traženja tartufa u Livadama.
 
Dojmove s dvodnevnog druženja i atmosferu seminara najbolje  će pokazati fotografije…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju