preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Tečaj za promotore - rezače istarskog pršuta

Autor: Milena Cvitan, 19. 11. 2013.

U edukacijsko-gastronomskom centru Agencije za ruralni razvoj Istre u Pazinu održan je prvi tečaj za promotore - rezače istarskog pršuta.

                             

Tečaj su polazila 23 Istrana različitih zanimanja i životne dobi kojima je zajednički cilj promocije ove istarske gastronomske delicije.

Tečaj su vodili dr. sc. Ivica Kos sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, Blanka Sinčić Pulić predsjednica Udruge senzornih analitičara pršuta, Feručo Smoković i Željan Peloža iz porečke ugostiteljske škole, koji je s Damirom Lukežom vodio praktični dio tečaja.

Uz pratnju našeg profesora Željana Pelože tečaju su prisustvovali i učenici naše škole. Učenici 2. razreda kuhara Alison Klarić, Luka Mofardin i Nikolina Rotar i 3. razreda kuhara Verner Jugovac i Loris Starić kuhali su menu na bazi istarskog pršuta dok su učenici 3. razreda thk usmjerenja Roni Radošić i Alan Šuran posluživali menu.

Cilj ovog tečaja je standardiziranje načina rezanja i usvajanje tehnike rezanja pršuta kako bi se postigla maksimalna iskoristivost pršuta, te širenje kulture poznavanja i trošenja istarskog pršuta kao visokokvalitetnog proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti.




VIJESTI

Tečaj za promotore - rezače istarskog pršuta

Autor: Milena Cvitan, 19. 11. 2013.

U edukacijsko-gastronomskom centru Agencije za ruralni razvoj Istre u Pazinu održan je prvi tečaj za promotore - rezače istarskog pršuta.

                             

Tečaj su polazila 23 Istrana različitih zanimanja i životne dobi kojima je zajednički cilj promocije ove istarske gastronomske delicije.

Tečaj su vodili dr. sc. Ivica Kos sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, Blanka Sinčić Pulić predsjednica Udruge senzornih analitičara pršuta, Feručo Smoković i Željan Peloža iz porečke ugostiteljske škole, koji je s Damirom Lukežom vodio praktični dio tečaja.

Uz pratnju našeg profesora Željana Pelože tečaju su prisustvovali i učenici naše škole. Učenici 2. razreda kuhara Alison Klarić, Luka Mofardin i Nikolina Rotar i 3. razreda kuhara Verner Jugovac i Loris Starić kuhali su menu na bazi istarskog pršuta dok su učenici 3. razreda thk usmjerenja Roni Radošić i Alan Šuran posluživali menu.

Cilj ovog tečaja je standardiziranje načina rezanja i usvajanje tehnike rezanja pršuta kako bi se postigla maksimalna iskoristivost pršuta, te širenje kulture poznavanja i trošenja istarskog pršuta kao visokokvalitetnog proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju