Uspješno održan 8. PROMOjunior
Autor: Milena Cvitan, 9. 12. 2013.
U petak 06.12.2013. godine održan je u Obrtničkom domu u Poreču PROMOjunior, osmo po redu natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola u flambiranju slanih i slatkih jela u organizaciji domaćinske Turističko–ugostiteljske škole Antona Štifanića.
Učenici su pokazali svoje umijeće i znanje u zahtjevnoj završnoj fazi pripremanja jela pred gostima - svojim vršnjacima, profesorima i strogim žirijem profesionalaca. Jela je trebalo preliti alkoholnim pićima i obaviti plamenom, čime dobivaju specifičnu aromu, a cijelu proceduru ostvariti brzo, diskretno i elegantno.
Najuspješniji su bili Marin Brajković i Eldin Husaković (mentorice Nikolina Mrčelja i Mladenka Žibert) iz Ugostiteljske škole Opatija. Drugo su mjesto osvojili Patricia Bandur i Ana Maria Carek (mentorica Svjetlana Jelić Večenaj) iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, a treće Valentina Magdić i Karla Rendulić (mentori Igor Frketić i Zdenka Tomljanović) iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac.
Najatraktivnije jelo bile su karamelizirane palačinke s mousseom od malanzana koje su pripremili Martina Cetina i Paula Dermit (mentori Igor Černjul i Grgo Komazin) iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.
U stručnom žiriju nalazili su se gastroekspertica i urednica Glasa Istre Vesna Medvedec, stručni učitelj iz labinske Srednje škole Mate Blažine Nevio Gašparini te kulinarski majstori Zoran Čobanov, Ivan Jušta i David Parencan.
U natjecanju su sudjelovali i Lea Dumić i Josip Kordić (mentori Antonella Miletić i Mirko Mikelić) iz Srednje škole Markantuna De Dominisa u Rabu, Vanja Bertetić i Andrej Vlahov (mentorice Sandra Živolić i Ivanka Kresina) iz Strukovne škole Eugena Kumičića u Rovinju te, van konkurencije, Nikolina Hercig i Damir Štefanić (mentori Feručio Smoković i Milan Olić) iz porečke TUŠ Antona Štifanića.
U sklopu natjecanja, u organizaciji domaćinske škole i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održan je i stručni skup za nastavnike ugostiteljske i hotelijersko – turističke struke, na kojemu je Jasenka Kapuralin iz Agencije za ruralni razvoj Istre predstavila projekt Key Q kao primjer dobre prakse suradnje Agencije i srednjih strukovnih škola.
U prilogu možete pronaći recepte jela s kojima su se predstavili učenici naše škole.
Uspješno održan 8. PROMOjunior
Autor: Milena Cvitan, 9. 12. 2013.
U petak 06.12.2013. godine održan je u Obrtničkom domu u Poreču PROMOjunior, osmo po redu natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola u flambiranju slanih i slatkih jela u organizaciji domaćinske Turističko–ugostiteljske škole Antona Štifanića.
Učenici su pokazali svoje umijeće i znanje u zahtjevnoj završnoj fazi pripremanja jela pred gostima - svojim vršnjacima, profesorima i strogim žirijem profesionalaca. Jela je trebalo preliti alkoholnim pićima i obaviti plamenom, čime dobivaju specifičnu aromu, a cijelu proceduru ostvariti brzo, diskretno i elegantno.
Najuspješniji su bili Marin Brajković i Eldin Husaković (mentorice Nikolina Mrčelja i Mladenka Žibert) iz Ugostiteljske škole Opatija. Drugo su mjesto osvojili Patricia Bandur i Ana Maria Carek (mentorica Svjetlana Jelić Večenaj) iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, a treće Valentina Magdić i Karla Rendulić (mentori Igor Frketić i Zdenka Tomljanović) iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac.
Najatraktivnije jelo bile su karamelizirane palačinke s mousseom od malanzana koje su pripremili Martina Cetina i Paula Dermit (mentori Igor Černjul i Grgo Komazin) iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.
U stručnom žiriju nalazili su se gastroekspertica i urednica Glasa Istre Vesna Medvedec, stručni učitelj iz labinske Srednje škole Mate Blažine Nevio Gašparini te kulinarski majstori Zoran Čobanov, Ivan Jušta i David Parencan.
U natjecanju su sudjelovali i Lea Dumić i Josip Kordić (mentori Antonella Miletić i Mirko Mikelić) iz Srednje škole Markantuna De Dominisa u Rabu, Vanja Bertetić i Andrej Vlahov (mentorice Sandra Živolić i Ivanka Kresina) iz Strukovne škole Eugena Kumičića u Rovinju te, van konkurencije, Nikolina Hercig i Damir Štefanić (mentori Feručio Smoković i Milan Olić) iz porečke TUŠ Antona Štifanića.
U sklopu natjecanja, u organizaciji domaćinske škole i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održan je i stručni skup za nastavnike ugostiteljske i hotelijersko – turističke struke, na kojemu je Jasenka Kapuralin iz Agencije za ruralni razvoj Istre predstavila projekt Key Q kao primjer dobre prakse suradnje Agencije i srednjih strukovnih škola.
U prilogu možete pronaći recepte jela s kojima su se predstavili učenici naše škole.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |