preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Uspješno održan 8. PROMOjunior

Autor: Milena Cvitan, 9. 12. 2013.

U petak 06.12.2013. godine održan je u Obrtničkom domu u Poreču PROMOjunior, osmo po redu natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola u flambiranju slanih i slatkih jela u organizaciji domaćinske Turističko–ugostiteljske škole Antona Štifanića.

                             

Učenici su pokazali svoje umijeće i znanje u zahtjevnoj završnoj fazi pripremanja jela pred gostima - svojim vršnjacima, profesorima i strogim žirijem profesionalaca. Jela je trebalo preliti alkoholnim pićima i obaviti plamenom, čime dobivaju specifičnu aromu, a cijelu proceduru ostvariti brzo, diskretno i elegantno.

Najuspješniji su bili Marin Brajković i Eldin Husaković (mentorice Nikolina Mrčelja i Mladenka Žibert) iz Ugostiteljske škole Opatija. Drugo su mjesto osvojili Patricia Bandur i Ana Maria Carek (mentorica Svjetlana Jelić Večenaj) iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, a treće Valentina Magdić i Karla Rendulić (mentori Igor Frketić i Zdenka Tomljanović) iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac.

Najatraktivnije jelo bile su karamelizirane palačinke s mousseom od malanzana koje su pripremili Martina Cetina i Paula Dermit (mentori Igor Černjul i Grgo Komazin) iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

U stručnom žiriju nalazili su se gastroekspertica i urednica Glasa Istre Vesna Medvedec, stručni učitelj iz labinske Srednje škole Mate Blažine Nevio Gašparini te kulinarski majstori Zoran Čobanov, Ivan Jušta i David Parencan.

U natjecanju su sudjelovali i Lea Dumić i Josip Kordić (mentori Antonella Miletić i Mirko Mikelić) iz Srednje škole Markantuna De Dominisa u Rabu, Vanja Bertetić i Andrej Vlahov (mentorice Sandra Živolić i Ivanka Kresina) iz Strukovne škole Eugena Kumičića u Rovinju te, van konkurencije, Nikolina Hercig i Damir Štefanić (mentori Feručio Smoković i Milan Olić) iz porečke TUŠ Antona Štifanića.

U sklopu natjecanja, u organizaciji domaćinske škole i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održan je i stručni skup za nastavnike ugostiteljske i hotelijersko – turističke struke, na kojemu je Jasenka Kapuralin iz Agencije za ruralni razvoj Istre predstavila projekt Key Q kao primjer dobre prakse suradnje Agencije i srednjih strukovnih škola.

U prilogu možete pronaći recepte jela s kojima su se predstavili učenici naše škole.

 


Priloženi dokumenti:
Flambirane_pilece_i_kruske.pdf (205.28 KB)


VIJESTI

Uspješno održan 8. PROMOjunior

Autor: Milena Cvitan, 9. 12. 2013.

U petak 06.12.2013. godine održan je u Obrtničkom domu u Poreču PROMOjunior, osmo po redu natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola u flambiranju slanih i slatkih jela u organizaciji domaćinske Turističko–ugostiteljske škole Antona Štifanića.

                             

Učenici su pokazali svoje umijeće i znanje u zahtjevnoj završnoj fazi pripremanja jela pred gostima - svojim vršnjacima, profesorima i strogim žirijem profesionalaca. Jela je trebalo preliti alkoholnim pićima i obaviti plamenom, čime dobivaju specifičnu aromu, a cijelu proceduru ostvariti brzo, diskretno i elegantno.

Najuspješniji su bili Marin Brajković i Eldin Husaković (mentorice Nikolina Mrčelja i Mladenka Žibert) iz Ugostiteljske škole Opatija. Drugo su mjesto osvojili Patricia Bandur i Ana Maria Carek (mentorica Svjetlana Jelić Večenaj) iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, a treće Valentina Magdić i Karla Rendulić (mentori Igor Frketić i Zdenka Tomljanović) iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac.

Najatraktivnije jelo bile su karamelizirane palačinke s mousseom od malanzana koje su pripremili Martina Cetina i Paula Dermit (mentori Igor Černjul i Grgo Komazin) iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

U stručnom žiriju nalazili su se gastroekspertica i urednica Glasa Istre Vesna Medvedec, stručni učitelj iz labinske Srednje škole Mate Blažine Nevio Gašparini te kulinarski majstori Zoran Čobanov, Ivan Jušta i David Parencan.

U natjecanju su sudjelovali i Lea Dumić i Josip Kordić (mentori Antonella Miletić i Mirko Mikelić) iz Srednje škole Markantuna De Dominisa u Rabu, Vanja Bertetić i Andrej Vlahov (mentorice Sandra Živolić i Ivanka Kresina) iz Strukovne škole Eugena Kumičića u Rovinju te, van konkurencije, Nikolina Hercig i Damir Štefanić (mentori Feručio Smoković i Milan Olić) iz porečke TUŠ Antona Štifanića.

U sklopu natjecanja, u organizaciji domaćinske škole i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održan je i stručni skup za nastavnike ugostiteljske i hotelijersko – turističke struke, na kojemu je Jasenka Kapuralin iz Agencije za ruralni razvoj Istre predstavila projekt Key Q kao primjer dobre prakse suradnje Agencije i srednjih strukovnih škola.

U prilogu možete pronaći recepte jela s kojima su se predstavili učenici naše škole.

 


Priloženi dokumenti:
Flambirane_pilece_i_kruske.pdf (205.28 KB)


Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju