preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

 > NASLOVNICA
Vijesti

Projekt „Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko“

Autor: Milena Cvitan, 6. 11. 2014.

Učenici naše škole uključeni su u projekt sufinanciran od strane Ministarstva turizma pod nazivom „Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko“.

                 

Udruga barmana Istarske županije  pod vodstvom predsjednika Udruge Marka Ristića, organizirala je besplatnu edukaciju za barmene započetu prošli tjedan u trajanju od 10 dana na području Pule, Šibenika, Osijeka i Slavonskog Broda. U projektu sudjeluju, izuzev ostalih udruga, institucija i privatnih osoba, sljedeće obrazovne ustanove: Turističko-ugostiteljska škola Šibenik, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula  te naša škola.

Sama se Udruga bavi promicanjem turizma i ugostiteljstva Istarske županije, osposobljavanjem radnog kadra u ugostiteljstvu, organizacijom državnih i međunarodnih natjecanja barmena u klasičnom i slobodnom stilu te suradnjom s hotelskim kućama, turističkim zajednicama i ugostiteljskim objektima.

Sudionici edukacije naučit će o povijesti barmana, nastanku koktela, metodama pripreme te vrstama koktela, stručnoj terminologiji, pripremi kava, čajeva  i mnogo ostalih zanimljivosti vezanih za rad barmana.

                          

Sudjelovanje škola od velikog je značaja zato što će projekt moći popratiti svi profesori i učenici koji će ovom prilikom spojiti teoretski i praktičan dio nastave. Od posebne će koristi biti učenicima koji će se ovim putem bolje pripremiti za izlazak na tržište rada nakon završetka škole te zbog mogućnosti lakšeg i bržeg zapošljavanja. U ovoj edukaciji sudjeluju sljedeći učenici naše škole ugostiteljskog smjera: Alan Šuran, Mateo Bandalo, Čorić Danijel, Gajica Dino, Ivan Čutura, Alen Hamzić, Fabijan Daka i Glavičić Vito.

Sudionici edukacije imat će, također, priliku prisustvovati predavanju Domenica Constanze, svjetski priznatog barmena iz Pariza, koji će ih naučiti ponešto o vještinama moderne i molekularne miksologije, te Matije Hrkača, vrsnog poznavatelja Latte Art-a koji će ih naučiti umijeću vrhunskog pripremanja toplih napitaka i serviranja kave. Organizirat će se i posjeta buzetskom poduzeću „Aura proizvodi d.o.o.“, gdje će svi polaznici edukacije moći vidjeti proizvodnju domaćih rakija, likera i ostalih proizvoda koje Aura nudi.

U sam će projekt biti uključeni i poslodavci koji će biti pozvani na završno natjecanje koje će se održati u Poreču u hotelu Valamar kako bi mogli odabrati najbolje barmene koje će zaposliti u sljedećoj turističkoj sezoni u 2015. godini u vlastitim turističkim ili ugostiteljskim objektima. Ondje će polaznici edukacija spremati koktele koje su naučili raditi koristeći se raznoraznim tehnikama i vještinama, praviti dekoracije od voća i povrća te servirati koktele i posluživati svim uzvanicima koji će moći degustirati. Prije proglašenja najboljeg barmena, svim polaznicima edukacija svečano će se dodijeliti diplome.

Cilj projekta je omogućiti mladim ljudima unaprjeđenje osobnih znanja i vještina  koje bi ih učinile konkurentnijima na tržištu rada, ali i podići kvalitetu ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu.




VIJESTI

Projekt „Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko“

Autor: Milena Cvitan, 6. 11. 2014.

Učenici naše škole uključeni su u projekt sufinanciran od strane Ministarstva turizma pod nazivom „Da je barmen biti lako, barmen bi bio svatko“.

                 

Udruga barmana Istarske županije  pod vodstvom predsjednika Udruge Marka Ristića, organizirala je besplatnu edukaciju za barmene započetu prošli tjedan u trajanju od 10 dana na području Pule, Šibenika, Osijeka i Slavonskog Broda. U projektu sudjeluju, izuzev ostalih udruga, institucija i privatnih osoba, sljedeće obrazovne ustanove: Turističko-ugostiteljska škola Šibenik, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula  te naša škola.

Sama se Udruga bavi promicanjem turizma i ugostiteljstva Istarske županije, osposobljavanjem radnog kadra u ugostiteljstvu, organizacijom državnih i međunarodnih natjecanja barmena u klasičnom i slobodnom stilu te suradnjom s hotelskim kućama, turističkim zajednicama i ugostiteljskim objektima.

Sudionici edukacije naučit će o povijesti barmana, nastanku koktela, metodama pripreme te vrstama koktela, stručnoj terminologiji, pripremi kava, čajeva  i mnogo ostalih zanimljivosti vezanih za rad barmana.

                          

Sudjelovanje škola od velikog je značaja zato što će projekt moći popratiti svi profesori i učenici koji će ovom prilikom spojiti teoretski i praktičan dio nastave. Od posebne će koristi biti učenicima koji će se ovim putem bolje pripremiti za izlazak na tržište rada nakon završetka škole te zbog mogućnosti lakšeg i bržeg zapošljavanja. U ovoj edukaciji sudjeluju sljedeći učenici naše škole ugostiteljskog smjera: Alan Šuran, Mateo Bandalo, Čorić Danijel, Gajica Dino, Ivan Čutura, Alen Hamzić, Fabijan Daka i Glavičić Vito.

Sudionici edukacije imat će, također, priliku prisustvovati predavanju Domenica Constanze, svjetski priznatog barmena iz Pariza, koji će ih naučiti ponešto o vještinama moderne i molekularne miksologije, te Matije Hrkača, vrsnog poznavatelja Latte Art-a koji će ih naučiti umijeću vrhunskog pripremanja toplih napitaka i serviranja kave. Organizirat će se i posjeta buzetskom poduzeću „Aura proizvodi d.o.o.“, gdje će svi polaznici edukacije moći vidjeti proizvodnju domaćih rakija, likera i ostalih proizvoda koje Aura nudi.

U sam će projekt biti uključeni i poslodavci koji će biti pozvani na završno natjecanje koje će se održati u Poreču u hotelu Valamar kako bi mogli odabrati najbolje barmene koje će zaposliti u sljedećoj turističkoj sezoni u 2015. godini u vlastitim turističkim ili ugostiteljskim objektima. Ondje će polaznici edukacija spremati koktele koje su naučili raditi koristeći se raznoraznim tehnikama i vještinama, praviti dekoracije od voća i povrća te servirati koktele i posluživati svim uzvanicima koji će moći degustirati. Prije proglašenja najboljeg barmena, svim polaznicima edukacija svečano će se dodijeliti diplome.

Cilj projekta je omogućiti mladim ljudima unaprjeđenje osobnih znanja i vještina  koje bi ih učinile konkurentnijima na tržištu rada, ali i podići kvalitetu ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu.




Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč / Prvomajska 6, HR-52440 Poreč / www.ss-astifanica-porec.skole.hr / ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju