9. Gastro okusi Istre u Puli
Autor: Milena Cvitan, 6. 5. 2015.
U ponedjeljak 04. svibnja 2015. godine na pulskoj je tržnici održana 9. manifestacija Gastro okusi Istre u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika na kojoj se predstavila i naša škola.
Manifestacija je okupila čak 40-ak najpoznatijih istarskih ugostitelja s cijeloga poluotoka koji su se potrudili posjetiteljima ponuditi tradicionalna, ali i moderna jela s domaćim sastojcima.
Posjetitelji su mogli kupiti čaše i tanjure po promotivnoj cijeni te degustirati najbolja vina i svježe pripremljenu hranu istarskih ugostitelja. Na stolovima su se našla jela od različitih vrsta palente, od bijele do onih aromatiziranih šparugama, koprivom ili čak mentom, fritaje i rižota, salate od samoniklog bilja ili pak hobotnice, pljukanci s kanaštrelama i srdela na savor, a za one koji su više ljubitelji mesa "porchetta na istarski" i mnoga ostala autohtona jela.
Učenici 2. razreda kuhara naše škole Martin Matošević, Sanja Toncin, Morena Božić i Merisa Hodžić pod budnim okom mentora, vrsarskog ugostitelja i kuhara Paola Šverka pripremali su salatu od hobotnice s rajčicama i krumpirom, pljukance s morskim plodovima i gljivama te srdele u savoru koje su mogli kušati svi posjetitelji.
9. Gastro okusi Istre u Puli
Autor: Milena Cvitan, 6. 5. 2015.
U ponedjeljak 04. svibnja 2015. godine na pulskoj je tržnici održana 9. manifestacija Gastro okusi Istre u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika na kojoj se predstavila i naša škola.
Manifestacija je okupila čak 40-ak najpoznatijih istarskih ugostitelja s cijeloga poluotoka koji su se potrudili posjetiteljima ponuditi tradicionalna, ali i moderna jela s domaćim sastojcima.
Posjetitelji su mogli kupiti čaše i tanjure po promotivnoj cijeni te degustirati najbolja vina i svježe pripremljenu hranu istarskih ugostitelja. Na stolovima su se našla jela od različitih vrsta palente, od bijele do onih aromatiziranih šparugama, koprivom ili čak mentom, fritaje i rižota, salate od samoniklog bilja ili pak hobotnice, pljukanci s kanaštrelama i srdela na savor, a za one koji su više ljubitelji mesa "porchetta na istarski" i mnoga ostala autohtona jela.
Učenici 2. razreda kuhara naše škole Martin Matošević, Sanja Toncin, Morena Božić i Merisa Hodžić pod budnim okom mentora, vrsarskog ugostitelja i kuhara Paola Šverka pripremali su salatu od hobotnice s rajčicama i krumpirom, pljukance s morskim plodovima i gljivama te srdele u savoru koje su mogli kušati svi posjetitelji.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
> NCVVO |
> Postani student |
> E-Lektire |
> eTwinning |
> AEHT |
> HZZ |
> MUP Red button |